dimecres, 4 de febrer del 2015

VISITA ALS LABORATORIS DE FÍSICA DE LA UB I REALITZACIÓ D’EXPERIMENTS

Dimecres 28 de gener a la tarda (anys enrere era festiu en ser sant Tomàs d’Aquino, patró dels estudiants!) els alumnes de 2n B de Batxillerat, acompanyats pels professors Xavier Sàbat i Maria Lluïsa González, van assistir a unes jornades organitzades per la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB). Allà, juntament amb alumnes de secundària d’altres centres van participar d’aquestes jornades, que s’organitzen anualment. La seva finalitat és apropar el món de la física als alumnes de secundària, i també permeten treballar als nostres alumnes amb material del que no disposem a l’institut, com equips de làser per realitzar hologrames, materials superconductors que, recorreguts per corrent, fan levitar materials anomenats diamagnètics, veuen una càmera de boira amb la qual es detecten partícules que formen la radiació còsmica de fons...

En total els alumnes van assistir a cinc tallers, titulats: Llum invisible, Metalls de goma i imants embogits, Imatges en tres dimensions, Astronomia i meteorologia, i Tecnologia electrònica. Tot i  les quatre hores de duració, tothom va sortir entusiasmat, i amb ganes que no s’acabés! Però la realitat és que l’endemà hi havia examen de Català…així que, arribat el moment, cap a Girona!

Ara un apunt personal: ens va fer il.lusió, al professorat, sentir els nois i noies entonar cançons dins l’autobús: això es fa rar, ja que el més habitual és veure els alumnes aïllats amb els seus cascs … Amb tot plegat, com és lògic, tenim ganes de repetir l’any vinent!.

Maria Lluïsa González V.
Professora de Física