divendres, 13 de febrer del 2015

UAP 15!

Aquest any, com ja en fa set, a Girona s'ha fet la cantata UAP!, en la qual se selecciona un tema musical que reflecteixi els problemes mundials. Enguany el tema escollit ha estat la vida de la Sadako,

una noia que va morir quan tenia 12 anys per culpa d'una leucèmia. Quan tant sols en tenia 2, van explotar les bombes nuclears d'Hiroshima, i a causa de la radiació va caure en la malaltia. La seva millor amiga, li va dir que si arribava a fer 1000 grues de paper els déus li concedirien un desig. Aquesta idea la va mantenir esperançada però, malgrat tot, quan en portava 644 la malaltia la va vèncer. Els seus amics les van acabar i junts van desitjar la pau al món.

Cal destacar que el treball de l’alumnat de 2n d’ESO en relació al Dia de la Pau va jugar amb aquesta idea, les grues, tal i com vam comentar fa uns dies en aquest mateix blog.

Els alumnes de les optatives musicals del centre de 2n i 3r d'ESO vam participar a la cantata com a cor general. En total aquesta cantata mobilitza aproximadament 1000 alumnes de 32 centres diferents.

Martí Casabó

3r d’ESO