dissabte, 14 de febrer del 2015

SEGONA VISITA A LA CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA

Fa pocs dies, el professor Toni Cosgaya va explicar-nos una sortida amb a la Cambra de Comerç de Girona amb estudiants de 1r de Batxillerat. Pocs dies després un altre grup d’alumnes ha repetit la visita, i en Joan Fonalleras ens ens fa el resum.

El passat dilluns 9 de febrer, l’alumnat de 1r de Batxillerat B i C que cursa l’assignatura d’Economia de l’empresa vam realitzar una petita sortida a la Cambra de Comerç de Girona.

Vam sortir a segona hora del matí, i tot caminant vam arribar a l’edifici de la Cambra de Comerç, al carrer Jaume I. Un cop allà ens vàrem reunir tots a la sala d’actes, on el vicepresident de la Cambra, el cap de comunicació i una altra persona ens van explicar una sèrie de coses importants de la cambra. Primer de tot, ens van dir què era una cambra, un organisme molt important, el qual engloba totes les empreses gironines. És la casa de totes aquelles empreses que vulguin; podríem pensar que a Girona n'hi ha molt poques, però hem de pensar que tots aquells autònoms compten com a empresa i, per tant, a la província de Girona en trobem més de 50000. Per això, ens en vam adonar de la gran importància que té aquesta institució, que ajuda en tots aquells àmbits que pot a les empreses, ja sigui per buscar sortides al mercat exterior, o bé per altres motius.


També ens van parlar de diversos projectes que duen ara a terme. Un d’ells és per tots aquells joves de 16 a 25 anys que ni treballen ni estudien. A la Cambra de Comerç de Girona se’ls prepara i, finalment se’ls pot arribar a introduir ja ben preparats a una empresa. D’aquesta manera se'n beneficien ambdós bàndols, per una banda l’empresa aconsegueix treballadors ben preparats i, per altra banda, s’aconsegueix donar sortida a una sèrie de gent que ho té difícil. Un cop acabada la xerrada vam tornar cap a l'institut.


Finalment, voldríem agrair a la Cambra per acollir-nos tant bé i per ensenyar-nos la seva gran labor que fa més de 100 anys que estan duent a terme a Girona. Vam aprendre molt i ens ho vam passar molt bé.

Joan Fonalleras,
Alumne de 1r de Batxillerat