divendres, 20 de febrer del 2015

PRESENTACIÓ DE VÍDEO-REPORTATGES EN FRANCÈS

La Setmana de les Llengües segueix amb diferents activitats en què hi participa tota la comunitat educativa. Aquí podeu llegir les explicacions que en Marcel Pla, de 3r d’ESO, i en Ferran Haro, de 4t, ens fan sobre la projecció de vídeo-reportatges en francès.

Fa unes setmanes, els nostres companys de 4t que fan Francès, van fer una excursió a Nimes (França). A partir d’aquesta sortida han preparat uns videoreportatges i les professores de l’assignatura, l’Anna Ribas i l’Ester Robles, han programat la projecció d’aquests vídeos perquè nosaltres, els alumnes de 3r, els puguem veure. I això es va produir el passat dimarts 17 de febrer, aprofitant que al centre se celebra la Setmana de les Llengües.

També hem hagut de puntuar-los segons diferents aspectes com l’originalitat, la pronunciació, la qualitat del so o la imatge. En total podíem donar vint punts repartits en vuits apartats de dos punts i un de quatre. Ho vam fer així perquè les professores ens van explicar que els francesos puntuen d’aquesta manera.

Va ser una activitat molt útil perquè també ens ha de permetre agafar idees pel curs que ve.
Marcel Pla



El passat dimarts 17 de febrer, els alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r de batxillerat que fem francès com a optativa ens vam reunir al teatre per veure les presentacions de l’excursió a Nimes, França, que van fer els alumnes de 4t el passat mes de desembre.
Cada grup sortia a l’escenari i feia una petita introducció abans de projectar el seu vídeo, on ensenyaven tot el que van visitar aquell dia. Així, entre altres coses, vam veure la Tour Magne, la Maison Carée,  l’amphithéâtre des Arenes i el Pont du Gard.
El vídeo es feia amb la intenció de practicar el passé composé aplicant-lo als subtítols o en els diàlegs.
La bona qualitat dels vídeos va fer que tothom passés una bona estona i gaudís amb els vídeos dels nostres companys.
Ferran Haro