divendres, 13 de febrer del 2015

FIRST LEGO LEAGUE

Fa uns dies vam parlar amb l’Iho López, alumna del centre i futura professional del món del bàsquet. Però tenim moltes activitats extraescolars dels nostres alumnes. En aquesta ocasió en Pere Combis, de 3r B, ens explica la seva experiència a la First Lego League.

El cap de setmana del 24 i 25 de gener hi va haver una competició de robots de Lego a la Universitat de Girona. Hi havia molts equips participants i el meu equip va quedar 6è. Pot semblar que no és un gran lloc, però nosaltres estem molt contents, ja que per ser el nostre primer any, ho vam fer molt bé.

Imatge extreta del web: http://www.udg.edu/tabid/18368/language/ca-ES/default.aspx

Aquesta competició es divideix en diferents parts: projecte científic, disseny del robot, valors i la taula de joc.

Projecte científic: cada any hi ha un nou repte, i el d'aquest any era la “World class”, que es basa en trobar una activitat que t'hagués agradat fer a l'escola o a l'institut i que inclogués finalitats educatives. La nostra idea es basava en reduir les TIC i augmentar la dosi de supervivència a la vida dels joves. Així, com que els adolescents som molt dependents de les noves tecnologies, volíem que durant una setmana o dues els alumnes anessin a una casa de colònies sense mòbils ni tecnologies, i allà se'ls ensenyaria vàries maneres de sobreviure com, per exemple, guiar-se per les estrelles, fer un foc en condicions o quelcom tan senzill com fer una cabana.

Disseny del robot: en aquesta exposició havíem d’explicar com era el nostre robot, quines proves feia, quins accessoris tenia...

Valors: en els valors havíem de comentar com ens havíem repartit les tasques, el que havíem fet, com ens havíem conegut, com ens portàvem...

Taula de joc: aquesta part era la més difícil, era la part en la qual el robot havia de fer el màxim de proves en el temps que ens donaven: 2 minuts i mig.. Cada prova et donava una puntuació diferent i guanyava, lògicament, l’equip que aconseguia més punts.

Finalment, es van repartir diferents premis com per exemple, el premi a l’emprenedoria, el premi al projecte científic o el premi als valors.


En resum, ha estat una experiència molt enriquidora. Aquest any no hem guanyat, però l’any que ve intentarem aconseguir-ho!