diumenge, 26 d’abril del 2015

TROBADA DE REPRESENTANTS D'ESCOLES VERDES

El passat dijous 16 d’abril es va fer la trobada de representants d’instituts de la xarxa Escoles Verdes. Aquesta reunió es fa un cop l’any i serveix per compartir experiències del programa d’educació ambiental.

Hi assisteixen representants de cada institut, estudiants i  professors. De l’institut Vicens Vives hi vàrem anar 5 delegades verdes de tercer curs i 3 membres del professorat.

Ens vam trobar tots a la Casa de Cultura Tomàs de Lorenzana i, després de la benvinguda, ens vam repartir en diferents grups de treball, els estudiants i el professorat separadament. Cada centre participant explicava una acció del seu pla de treball relatiu a l’ambientalització i així hem pogut conèixer què fan a d’altres instituts: Santa Eugènia i Sobrequés de Girona, de Salt, de Cadaqués, de Palafrugell, d’Arbúcies, d’Hostalric, etc.

Posteriorment, el senyor Antonio Turiel, físic de l’institut de Ciències del Mar de Blanes i expert en temes de sostenibilitat energètica, ens va impartir una conferència sobre la crisi energètica silenciosa com a rerefons de la crisi econòmica de la qual tant sentim a parlar. Va ser un bany de realitat! I ens va deixar una mica impressionats a causa de les xifres que aportava…Vam treure una conclusió: hem de seguir treballant per la sostenibilitat!

Veient la foto dels assistents, us adonareu que vam fer una pausa per l’esmorzar, i en conjunt va ser una jornada de treball profitosa.

Xavier Sàbat

Professor responsable del projecte de Medi Ambient