divendres, 3 d’abril del 2015

TRES ALUMNES DEL VIVES FINALISTES AL XV CONCURS DE TRADUCCIÓ DE FRANCÈS

Mariona Alemany Roger Solé (1Batxillerat), i Georgina Colomer (4ESO), es troben entre els deu finalistes del XV Concurs de traducció de francès, convocat per la Facultat de Traducció i Interpretació de la UPF amb el propòsit d'il·lustrar la vitalitat de l'ensenyament de les llengües i promoure el plurilingüisme. 

El premi, que s'atorga a les millors traduccions realitzades per alumnes de tercer i quart d'ESO i de primer i segon de batxillerat dels centres públics, privats i concertats de Catalunya, vol introduir la pràctica de la traducció de la llengua estrangera a aquest nivell educatiu, per destacar-ne la importància en una societat cada cop més globalitzada i interconnectada.

Després d'una prova de preselecció dels candidats per part dels professors de cada centre, bona part dels estudiants escollits es van desplaçar a la Facultat per realitzar una prova d'una durada d'hora i mitja, mentre que els alumnes que ho van sol·licitar (una setantena) pel fet de residir lluny de Barcelona, van poder realitzar la prova des de la seva seu.

El total de participants en aquesta edició ha estat de 1.686 en la primera prova, mentre que el total de centres que hi han pres part ha estat de 65.


Categories i premis
Les categories del Concurs de Traducció són les següents: traducció d'un text del francès cap al català per a estudiants de tercer i quart d'ESO i primer i segon de batxillerat.

Els guardons estan dotats amb 200 euros (primer premi) i val per import de 50 euros (accèssit), en el cas de les categories en què participen els estudiants d'ESO; i amb 300 euros (primer premi) i val per import de 100 euros (accèssit) per a les categories vinculades als estudiants de batxillerat, a més d'un diploma acreditatiu en tots els casos.

El jurat està format per professors de la Facultat de Traducció i Interpretació de la universitat Pompeu Fabra. El dissabte 11 d'abril tindrà lloc el lliurament de premis del concurs. 

El Departament de Llengües Estrangeres felicitem la Mariona, en Roger i la Georgina per la bona qualitat de les seves traduccions. Felicitem també tots els nois i noies del nostre institut que s'han presentat enguany al concurs -una trentena- , armats amb diccionaris i un gran entusiasme: s'han enfrontat per primer cop al repte que suposa fer una bona traducció de francès i l'han superat amb escreix. Félicitations à vous tous !

Els alumnes Georgina Colomer, Mariona Alemanya, Arnau Rodríguez-Roda, Laia Fonalleras, Paula Altimir, Roger Solé i Oriol Marès fent la segona fase del concurs a la Biblioteca del centre