dimecres, 15 d’abril del 2015

SETMANA DE L'ENERGIA A L'INSTITUT

Com en cursos anteriors, la darrera setmana del segon trimestre és la setmana de l’energia. Enguany va ser del 23 al 27 de març.

Els objectius de la setmana consisteixen en promoure l’estalvi d’energia, l’eficiència energètica i fer divulgació de les energies renovables per anar sensibilitzant sobre la necessitat de canviar el model energètic actual, basat excessivament en les energies convencionals, amb els grans impactes que això representa: contaminació atmosfèrica, especulació amb els preus del petroli, vessaments d’hidrocarburs en el mar, etc.

Per donar visibilitat a la setmana, vam muntar diversos dispositius que utilitzen l’energia solar.

Vam tenir la col·laboració de membres de l’associació Enginyeria sense fronteres que ens van cedir el material i van fer sessions d’aula i demostracions a l’hora del pati, els dies que el temps ho va permetre.

Vam veure en funcionament  la cuina solar, que permet cuinar amb el calor del sol i que té aplicació en aquelles societats que depenen de la llenya per cuinar. Una placa fotovoltaica que genera electricitat i permet encendre una bombeta o bé funcionar una bomba d’aigua. I també un muntatge per l’escalfament d’aigua com el que ja tenen moltes cases.

També ens van explicar els avantatges i les limitacions d’aquestes tecnologies.

Moltes gràcies per la col·laboració!
Xavier Sàbat

Professor de Ciències Naturals