dissabte, 4 d’abril del 2015

SORTIDA AL CALL DE GIRONA

Dimecres 25 de març, el matí era encara fresc i el cel amenaçador quan la Judit Parés i jo sortíem de d’Institut amb 23 alumnes de 2n d’ESO per abordar una nova missió: l’elaboració d’una ruta per l’antic call de Girona.

La idea era que  aquests estudiants havienn de recórrer i explicar als nois i noies que vindran de Besalú i Castelló d’Empúries els aspectes més interessants de l’antic  barri jueu en el marc del  projecte Benjamí de Sefarad.

El recorregut que vam seguir de la mà  de les nostres entusiastes  guies, la Neus i la Lídia del Museu del Call, va durar unes  dues hores i va constar d’unes vuit parades. Aquestes parades són les que els nostres 4  grups de 2n d’ESO dedicats a “Patrimoni Material” hauran de mostrar, o més ben dit fer imaginar als nostres convidats, ja que de la major part d’elements arqueològics (portes, cases, sinagogues...) no en queda res o pràcticament res.

Aquesta vegada el comportament dels alumnes no va ser tan correcte com altres vegades i,  tot i que les nostres amfitriones es van mostrar molt comprensives, nosaltres no vam quedar satisfetes: massa distracció, massa rialletes i poca anotació.

Esperem que tot vagi bé, i que els esforços que molts han fet i les hores de Socials dedicades al projecte no es vegin frustrades per qualsevol contingència el dia 14 d’abril al cor de la ciutat de Girona i al  teatre de l’Institut.

La nostra propera crònica, el dia 15 d’abril. Us hi esperem al mateix lloc.   

Isabel Salvo

Professora de Ciències Socials