dimarts, 21 d’abril del 2015

LA INQUIETUD O MI HERMANA ELBA Y OTROS CUENTOS

Dimarts 14 d'abril els alumnes de batxillerat vam assistir a la representació teatral de Mi hemana Elba y los altillos de Brumal. Es tracta d'una adaptació dramatitzada dels relats de l'escriptora Cristina Fernández Cubas. L'espectacle corre a càrrec de la companyia Teatre de Ponent. És d'una proposta arriscada i estimulant que ens va permetre endinsar-nos en les atmosferes inquietants pròximes al terror psicològic dels personatges creats per Fernández Cubas. Només són dues actrius sobre l'escenari que van construint un diàleg a partir de les constants temàtiques de l'autora i van il·lustrant la seva conversa amb els diferents personatges dels seus contes.

Concretament, els contes dramatitzats van ser La noche de Jezabel, Mi hermana Elba, Los altillos de Brumal i Lúnula y Violeta. Els alumnes de segon de batxillerat hem llegit aquesta obra perquè és una de les lectures prescriptives que marca el Departament d'Ensenyament i ens va semblar molt interessant acostar-nos a l'obra des d'un punt de vista teatral, des d'una òptica diferent. Vam gaudir d'una proposta molt interessant i enriquidora. Té molt de mèrit arriscar-se amb una obra com aquesta,  amb la densitat i complexitat que presenta a nivell estructural, de veus narratives, salts en el temps, símbols, desdoblaments de personalitats, interrogants sense resposta.... Les actrius van saber recrear magníficament l'atmosfera d'inquietud que pretenien. De fet, el muntatge que ens van proposar es titula genèricament La inquietud.

Ens van explicar que per adaptar el text van comptar amb la supervisió de l'autora dels contes.

Un cop acabada l'obra, vam poder participar d'un breu col·loqui amb les actrius sobre algun dels aspectes importants dels contes.


Alumnes de 2n de BAT