diumenge, 12 de març del 2017

SORTIDA AL YOMO

El passat dimarts 28 de febrer (érem alguns alumnes de 4t i alguns de batxillerat) vam realitzar una sortida a Barcelona per visitar The Youth Mobile Festival (YoMo).


El YoMo és un congrés organitzat pel Mobile World Congress dedicat a joves estudiants que abasta tot un ventall d’activitats relacionades amb els sectors STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) que pels seus visitants són com flors per les abelles. El YoMo també va guardar un lloc pels recursos educatius més pioners a nivell de Catalunya i Espanya i fins i tot a escala internacional, ja fossin per experimentar o per observar. En tots dos casos l’aprenentatge era el producte que en vam treure.

A la Fira de Montjuïc de Barcelona vam trobar una porta per entrar a un món fascinant de coneixement i innovació, una perfecte fusió de conceptes per aconseguir un millor resultat; música i tecnologia, cuina i química, matemàtiques i màgia, física i robòtica,... tot era combinable.

Amb un matí no vam tenir temps de veure-ho tot, perquè recórrer 13000m2 no és fàcil si per cada deu d’aquests hi trobes algun motiu que fa aturar-te durant un mínim de 60 segons. Tampoc va ser fàcil trobar-se amb els companys, però en els moments que per casualitat ens creuàvem entre nosaltres ens recomanàvem anar a fer allò o anar a veure allò altre.

A l’hora de marxar vam deixar enrere uns 3000 alumnes tan entusiasmats com nosaltres i més de 100 col·laboradors. Amb tots ells es va quedar una font de noves idees. Més que una font era un mercat. Jo t’explico les meves idees i tu m’expliques les teves. Els dos hi sortim guanyant.
Arnau Lleixà
Alumne de 4t d’ESO