divendres, 24 de març del 2017

"ELS MIGRASONS", UN CONCERT DIDÀCTIC

El passat dimecres 1 de març els alumnes de 1r i 2n d’ESO i els de les optatives de música de 3r d’ESO (Guitarra i Teatre Musical) vam ana al teatre de l’institut per assistir al concert didàctic “Els Migrasons”. Aquesta activitat ens ha transportat a un viatge en el temps i a l’espai. Hem vist instruments de diferents països. Molts no els havíem vist ni escoltat mai, com el guzheng (Xina); d’altres que els hem vist o escoltat a través de mitjans de comunicació com el gong o d’altres més coneguts, com la guitarra acústica. També ens han explicat històries, com la de com es fa formar la serra musical.

Al llarg del concert hem cantat, aplaudit i sobretot, gaudit de l’actuació dels tres músics. Al final de tot l’espectacle ens han ensenyat i presentat tots els instruments que han tocat.

A nosaltres ens ha agradat molt perquè hem pogut aprendre i escoltar diferents tipus de músiques i instruments. Veiem-ne alguns.

D’esquerra a dreta: didgeridoo (Austràlia -Oceania-), ocean drum, darbuka (tambor àrab -Àfria i Àsia-), cajón (Perú -Amèrica del Sud-), bol tibetà (Tíbet i Nepal -Àsia-), udú (Nigèria -Àfrica-)

A la foto: kamale ngoni (Mali -Àfrica-) i darrera, llaüt aragonés.

A baix a l’esquerra, sonall de petxines; al centre, çumbus (Turquia) i pandereta; i a la dreta, dues congues o tumbadores (Cuba). Al centre, bateria multiètnica formada (d’esquerra a dreta) per un bombo, plat, dos doundoun (Âfrica occidental), un djembé (nord oest d’Àfrica), sonalls sobre el xarles i esquellot.

Text: Berta Carreras i Amy Boix (2n d'ESO)
Fotos: Pol Cereijo (3r d'ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada