dissabte, 25 de març del 2017

ENTREGA DE PREMIS DEL III ESPRINT DE CONTES: LA CRÒNICA

El passat dimecres 15 de març, els alumnes participants en la tercera edició de l’Esprint de Contes de l’institut Jaume Vicens Vives, juntament amb els participants d’altres instituts i escoles de la ciutat i rodalies, vam anar al Teatre Municipal de Girona, on es va fer l’entrega de premis del concurs.

Per si no n’esteu al cas, us faig cinc cèntims del que és l’Esprint de Contes: és un concurs en el qual els alumnes que hi participen han de treballar en equip per crear, en només un matí, un conte i una obra plàstica que el representi.

Hi vam participar un total de 15 centres que ens vam trobar al Teatre Municipal de Girona, juntament amb el jurat que havia valorat els diferents treballs, i l’escriptor català Adam Manyé.



L’Adam va ser qui va encetar l’acte amb un discurs per donar pas a l’acte. Primer ens va felicitar a tots i a totes pel gran treball que havíem fet. Ens va dir que estava molt content amb les històries que ens havíem inventat i que, a criteri seu, eren un treball de molta qualitat. “Un treball molt gran per unes persones tan joves com vosaltres”, ens va dir.

Tot seguit ens va fer còmplices d’un secret. En teoria si és un secret no es pot explicar a ningú, però així com ell ho va fer amb nosaltres, jo el comparteixo amb vosaltres. Ens va dir: “La literatura fa la vida interessant”.


Per acabar la seva intervenció, va llegir dos microcontes, un de dos minuts i l’altre de només set segons: “Com dues gotes d’aigua”, de Sergi Pàmies; i “El dinosaurio” d’Augusto Monterroso. Aquest últim, només consta d’una sola frase: “Cuando despertó el dinosaurio todavía estaba allí ” Així que, imaginació al poder!!! Que cadascú pensi, reflexioni i s’imagini el que vulgui quan llegeixi aquest conte.

L’acte va anar fluint amb diversos espectacles representats damunt l’escenari que van animar la vetllada. Algunes d’aquestes representacions i espectacles van ser: un grup de 5 nenes de 1r d’ESO de l’institut JVV van tocar amb diversos instruments una cançó al principi de l’acte i una al final com a cloenda; un grup d’alumnes de l’escola de Domeny, va fer un musical sobre Tutankamon; un altre grup va cantar la cançó “Qualsevol nit pot sortir el sol”, de Jaume Sisa; etc.

Però, i els premis? Doncs bé, aquí teniu els guanyadors de cada categoria:

-           Cicle superior de primària (5è i 6è): “Ella i jo”, de les Only Girls (Escola Bosc de  la Pabordia).
-           1r cicle de secundària (1r i 2n d’ESO): “Represàlies del destí”, de Petits Pensadors (IES Ermessenda de Girona).
-           2n cicle de secundària (3r i 4rt d’ESO): “Un mar de somnis”, de Carro-4 (IES Josep Brugulat).

Els guanyadors van ser obsequiats amb una bossa plena de llibres i un trofeu per cada grup, un com aquest:


La idea d’obsequiar amb un trofeu tan original va sorgir de l’Equip de l’Esprint de Contes, i està inspirat en el logotip de l’Esprint. En el logotip hi podem veure la bombeta (representa les idees), un ratpenat (representa les aventures) i un cor (estimar la literatura). És una bombeta feta amb una sola línia de ferro, que, igual que un llapis, crea un dibuix o una il·lustració.

I per finalitzar aquest acte literari, els organitzadors van donar, a cada participant, un detall en record de la jornada.
Text: Berta Roca (2n d'ESO)
Fotos: Pol Cereijo i Olga Miralles (3r d'ESO)