dimecres, 1 de març del 2017

RUTA MUNTANER

Ramon Muntaner, nascut a Peralada el 1265 i mort el 1336, va ser cronista i guerrer al servei de diversos sobirans del casal de Barcelona. La seva crònica és una de les més famoses, per ser exactes, la tercera de les quatre arans cròniques.

3r d'ESO, el dijous 16 de febrer, vam anar a Peralada. Ens vam separar en classes i vam tenir un monitor cada classe. El nostre, el de 3r C, es deia Josep Maria. Primer de tot ens va ensenyar la casa de Ramon Muntaner, just al nord-est de la plaça de la vila, però la casa on vivia ja no hi és. La casa actual és nova ja que uns almogàvers van cremar tot el poble per saquejar-lo. Vam fer una volta per Peralada ensenyant-nos els llocs importants, com ara la muralla, la casa de Ramon Muntaner...


També ens van ensenyar el monestir, que actualment és el museu del castell de Peralada, i l’església. Ens van dir que com la majoria de gent d'aquella època era analfabeta, i per deixar la "firma" que havies ajudat a construir el monestir, posaven el teu retrat al sostre de l'església.

Finalment vam veure la biblioteca, que tenia una de les còpies més velles de “Quijote de la Mancha”, i altres llibres vells, i la bodega, on hi havia una bota molt gran on hi cabia una taula sencera per menjar.

Fran Boyle
Alumne de 3r d’ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada