dijous, 16 de març del 2017

LA MEVA EXPERIÈNCIA A L'HP CODEWARS

El dia 4 de març va tenir lloc el concurs de programació HP Codewars, enfocat a alumnes dels últims anys d'ESO i de batxillerat. Des de l'institut Jaume Vicens Vives, dos grups vam decidir participar-hi.

El dia del concurs, ens vam haver de llevar ben d'hora perquè havíem de compartir l'autobús amb unes noies que anaven a fer una exposició a Barcelona. Plovia, i els rajos de sol travessaven lleugerament els núvols espessos. Vam arribar a les instal.lacions d'HP dels primers.

El concurs va ser molt frenètic. Després del compte enrere, els voluntaris van repartir ràpidament els problemes. Arreu de la sala es sentia el teclejar ininterromput de joves programadors que aspiraven al premi. Després de tres hores d'errors de compilació, intents fallats i, finalment, encerts, els jutges van anunciar la fi del concurs. Havíem quedat novens! Un resultat, sens dubte, molt satisfactori. A més, els nostres companys del Vives havien aconseguit un segon lloc!

L'Aleix Segúi, a l'esquerra de la imatge
El dinar ens esperava a fora, en unes taules parades sobre la gespa. Els núvols s'havien esvaït per donar pas a un sol radiant. Vam celebrar el concurs amb una amanida i un tros de pizza, acompanyats per la música d'un DJ de Flaix FM.

 Després, vam tornar a la sala del concurs, on van tenir lloc parlamemts i l'entrega de premis. Els tres primers classificats van rebre un ordinador HP, així com un accés directe a la fase espanyola de l'Olimpiada d'Informàtica. A més, es van sortejar aparells electròncs de la marca entre tots els grups participants.

L'HP Codewars va ser una gran experiència. Recomano participar-hi a tothom que tingui interés en la programació i la informàtica.
Aleix Seguí 
Alumne de 1r de de batxillerat