dissabte, 13 de juny del 2015

GAMMES I CERCLES CROMÀTICS

Des d’Educació Visual i Plàstica no paren de sorprendre’ns amb noves i atractives activitats. Heu vist què hi han penjat a la Rambla? I a la escales del pavelló Sud? Dues de les professors ens ho expliquen tot plegat.

Què són aquelles flors tan estranyes que han aparegut a la Rambla? Sí, sí, ja ho dieu bé...no són flors normals i corrents perquè en realitat són cercles cromàtics.

De cercles cromàtics n'hi ha de molts tipus, però bàsicament serveixen per ordenar els colors per tal d'ajudar a comprendre visualment la Teoria del color.

I és que els alumnes de 3r d’ESO que han fet Creativitat aquest últim trimestre, han estat aprenent la Teoria del color realitzant cadascun d'ells el seu propi cercle cromàtic.



També veureu que els passadissos del pavelló sud es van omplint de color...Aquest cop a mans dels alumnes de l'Optativa de dibuix de 3r i també d'alumnes de 1r d’ESO dins l'assignatura de Visual i plàstica.

I ara ve el més sorprenent: tooooots els colors que veureu han estat obtinguts tan sols mesclant-ne tres!! Es tracta dels anomenats colors primaris: el magenta, el groc i el blau. I és clar, es diuen primaris perquè amb ells (i el blanc i el negre) podem crear toooots els colors que veiem.

Esperem que tots aquests colors us aportin una mica d'alegria durant aquestes darreres setmanes del curs, que sempre es fan una mica feixugues.
Ona Danés
Professora d’Educació Visual i Plàstica


Els alumnes de 2n d’ESO van treballar la creació de dues gammes cromàtiques a partir de dos colors primaris (blau i magenta o blau i groc) i la seva barreja amb els colors neutres (el blanc i el negre).


El resultat el podeu trobar a l’escala i a les parets del primer pis del pavelló sud.
Imma De Batlle
Professora d’Educació Visual i Plàstica


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada