L’Espai Santa Caterina de la Generalitat de Catalunya a Girona acull des de principis del mes de març i fins al 27 d’abril una exposició que reivindica el llegat que va deixar Aureli Capmany en la cultura catalana a partir del personatge d’en Patufet, protagonista de la revista infantil amb el mateix nom, En Patufet (1904) que va fundar i dirigir.
Aquest 2018 es commemora el 150è aniversari del naixement d’Aureli Capmany, pare de l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, home de la Renaixença, autodidacte, folklorista i escriptor. Aquesta tasca com a creador i transmissor de la cultura catalana va ser duta al llarg de la seva vida i el va portar a publicar la col·lecció titulada Cançoner popular (1901-1913), que conté més de 100 cançons populars il·lustrades pels millors dibuixants de l’època i el Calendari de llegendes, costums i festes tradicionals catalanes (1951) entre d’altres. Va ser un dels fundadors de l’Orfeó Català (1891) i de l’Esbart de Dansaires (1907), i va dirigir l’Esbart Català de Dansaires (1909).
En aquest sentit Montserrat Garrich, la comissària de l’exposició i experta en la cultura catalana i en la història de la dansa popular, destacava el dia de la inauguració les qualitats que tenia com a rondallaire i l’estimació que sentia per a ell la mainada que l’escoltava delerosa.
L’exposició està repartida en deu espais: el biogràfic, l’espai Patufet, el de cançons, les rondalles, els balls, les festes, els jocs, la ciutat de Barcelona, els oficis, el teatre i finalment hi ha una record per a la ciutat de Girona, ciutat sobre la qual va escriure molt.
Tothom qui visiti l’exposició podrà participar en un sorteig d’un lot de llibres que es realitzarà el 3 d’abril contestant 5 preguntes d’un joc de coneixements.
Animeu-vos i visiteu l’exposició!
Text i fotografies: Antònia Vilaplana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada