dimecres, 10 d’abril del 2019

Estrenem Espectacle!

El 4 d’abril, s’ha realitzat una de les fases del XV Certamen Nacional infantil i juvenil de Lectura en veu alta que promou el Departament d’Educació i la Fundació Enciclopèdia Catalana i que el CRP del Gironès organitza en el nostre institut. Com ja hem anat fent en altres edicions, l’alumnat de l’optativa de Teatre musical de tercer d’ESO estrena un espectacle per oferir els participants mentre el jurat delibera els equips que passen a la següent fase del concurs.




Aquest curs hem partit del conte “Antaviana” del recull Cròniques de la veritat oculta de Pere Calders i que la companyia de Teatre Dagoll Dagom va teatralitzar-lo. Seguint el fil de la història del conte, l’alumnat va anar pensant què podia ser Antaviana, què podia representar, a què es podia referir: des d’una estació màgica a un país imaginari amb personatges estranys i animals fantàstics, el nom d’un joc d’ordinador, el d’un hotel o restaurant, el d’un plat exòtic… 




Amb aquestes idees es van anar muntant les escenes de l’espectacle i es va crear una història amb un final inesperat. Com sempre, la utilització de la música dins de l’espectacle permet situar l’escena i explicar millor la història.

Properament esperem poder representar l’espectacle als grups d’ESO del nostre institut.

Text i fotografies: Marta Orts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada