6 - Innovar i emprendre en un entorn de canvis i negocis disruptors
“Innovar i emprendre en un entorn de canvis i negocis disruptors” va ser la sisena conferència que vam veure el dia 28 de novembre al Palau de Congressos. En aquesta conferència hi van participar: en Josep Maria Teixidor, Co-Founder & CEO Sixtemia Mobile Studio; en José Miguel Bermúdez, Co-Founder & CEO Bound4blue; en Joaquim Martínez, Director KPMG Innova Valley i va estar moderada per Jaume Massana, que és el director territorial de Caixa Bank a Catalunya.
José Miguel Bermúdez va crear la seva empresa perquè vol revolucionar el sector marítim. El seu objectiu és aconseguir un transport marítim més net utilitzant un sistema de vela i la força del vent. D’aquesta forma podrem optimitzar el consum del petroli.
Joaquim Martínez és el director d’una empresa que es dedica a assessorar els clients a partir d’auditories, consultories… El seu objectiu és fer pensar als clients com serà el futur d’aquí uns anys i ajudar a vendre més.
I Josep Maria Teixidor va crear la seva empresa fa dotze anys. La seva empresa es caracteritza per desenvolupar aplicacions per als mòbils i ajudar a les grans empreses a gestionar-ho.
Després de la introducció de cada empresa, Jaume Massana va fer un seguit de preguntes a cada empresari com per exemple:
- A la pregunta “Com les empreses poden utilitzar el teu producte per créixer?”, Josep Maria Teixidor va respondre que el mòbil permet treballar a qualsevol lloc, entrar dades i d’aquesta forma directament queden guardades a la base de dades.
- A la pregunta “Les empreses no heu de tenir sector d’innovació?”, Joaquim Martínez va respondre que la innovació ha d’estar integrada en totes les àrees de l’empresa. Però s’ha de posar seny perquè si innovem sense tenir clar el perquè els bons resultats disminuiran.
Finalment, per concloure la conferència cada un d’ells va haver de dir una frase pels joves i una altre per les empreses sobre com encarar el futur, i van respondre el següent: les empreses no han de tenir por a parar i reflexionar, han d’apostar per la possibilitat de fer processos, han de pensar com serà el futur i tenir un equip de persones que proporcionin equilibri a l’empresa. Per altra banda, per als joves van dir que no han de tenir por a equivocar-se perquè aquesta és la manera d’aprendre, fer una reflexió sobre què volen ser de grans i saber si voldran ser una persona especialitzada en un sol àmbit o una persona flexible d’aprenentatge ràpid.
Laia Perich, estudiant de 2n. de Batxillerat
7 - EL FACTOR HUMÀ: CLAU DE L’ÉXIT EN LA 4a. REVOLUCIÓ INDUSTRIAL (per Arancha Ruiz, Headhunter & Talentist)
En aquesta ponència es va tractar el factor humà, més concretament el talent de les persones dins la nova revolució industrial que s’està produint. Segons la ponent, les empreses estan composades per persones en un entorn digital i divers.
Segons Arancha, hi ha quatre reaccions per part dels directius de les empreses davant la 4a. revolució industrial: ignorar-la i fer com si a tu no t’afectes; entrar en pànic i no saber com avançar; fanfarronejar sobre com la teva empresa s’està adaptant però que en realitat no saps el que fas, i per últim; liderar la transformació.
Arancha Ruiz, es dedica a ajudar a tots els professionals a que trobin el millor entorn per al seu talent i aconsella a les empreses en la selecció del personal més adient. Segons ella, les empreses busquen aptituds en els treballadors que no són reals. Per tant, ella busca l’equip més adequat, més adaptat i el més implicat.
Les empreses es transformen i necessiten treballadors amb aptituds diferents. Segons Arancha, “La persona més adequada en el lloc més adequat”. Un exemple d’això són les empreses Start-up, aquestes empreses necessiten gent amb afinitat cultural i que puguin cooperar entre ells. Alhora, ha de ser un personal amb idees, visions... diferents ja que la homogeneïtat impedeix la innovació.
Alba Medel, estudiant de 2n. de Batxillerat
8 - CLOSING REMARKS + INSTITUTIONAL TALKS
Jaume Masana, president de la Tribuna de Girona i director territorial de Caixabank.
Albert Gómez, diputat de Noves Tecnologies a la diputació de Girona
Marta Madrenas, alcaldessa de Girona.
Tots tres han volgut agrair als ponents la seva participació, al públic la seva assistència en aquesta conferència i també als organitzadors per fer-ho possible.
Albert Gómez, ha recordat que necessitem gent preparada, gent que assumeixi responsabilitats i riscos. En definitiva, gent que lideri empreses.
L’alcaldessa, en canvi ens ha recordat que Catalunya es un país que no té recursos naturals però té molt de talent, i que l’hem de potenciar per arribar a ser un país amb empreses líders en els secors. D’aquesta manera, per tant, l’alcaldessa donava per acabada la conferència Reinventa’t 2018.
Alba Medel, estudiant de 2n. de Batxillerat
Fotografies: Laura Rodríguez i Eva Parera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada