dimecres, 19 de desembre del 2018

Reinventa't 2018! (I)

Un grup d'alumnes que cursen les assignatures “Economia de l'Empresa I” i “Economia de l'Empresa II” de Batxillerat varen assistir a la Jornada “Reinventa’t 2018: Liderar empreses en la Quarta Revolució Industrial”, que va tenir lloc el 28 de novembre de 2018 a l'Auditori - Palau de Congressos de Girona.
L'esdeveniment va ser organitzat per l'Associació Espanyola de Directius, amb la col·laboració i el suport, entre d'altres, de CaixaBank, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Tribuna de Girona, Abertis, KPMG, etc.
El nivell de les xerrades i dels ponents va ser realment elevat, comptant amb directius i consultors d'importants companyies d'arreu de l'Estat.
Toni Cosgaya, Professor d’Economia

1 - Presentació de la jornada

A continuació realitzaré un resum sobre el congrés al qual vam tenir la sort d’assistir, anomena’t “REINVENTA’T” el qual va tenir lloc a Girona, a l’Auditori Palau de Congressos. Aquest congrés consistia en liderar empreses durant la quarta revolució industrial.

La introducció la va fer en Marc Vidal. Divulgador econòmic i prestigiós consultor en transformació i estratègia digital, analista en Nova Economia, professor en escoles de negoci, inversor tecnològic, escriptor i un sol·licitat conferenciant internacional.


En Marc va començar fent una valoració en tant que una comparació de com hem evolucionat al llarg del temps, i la brevetat en la que ha succeït gràcies a la tecnologia. Estem davant una revolució tecnològica i hem de veure-la com una oportunitat. Marc Vidal, va fer referència a l’exemple de la primera revolució industrial la qual es veia com una crisi no com una oportunitat.

Quan Marc Vidal feia referència a l’oportunitat que suposava la 4ª revolució industrial, ho feia dient que si no ens adaptem, la nostra empresa no sobreviurà. Així ho explicava amb la curta vida d’algunes empreses i el canvi de les més potents. Si les analitzem en detall, Airbnb, l’empresa més gran d’immobles no en té cap a la seva disposició. Netflix no té cap butaca de cinema i és el cinema més “visitat”. Youtube no té cap edifici on portar la logística, i és així com hem de canviar el concepte de les empreses.

Hem d’entendre però que una màquina farà més treball i millor que una persona però mai tindrà intel·ligència emocional, ni pensament crític, ni capacitat de fer preguntes, ni tenir coneixement empíric, ni tindrà creativitat.


Jan Rosa, estudiant de 2n. de Batxillerat
2 - PANEL SESSION: Què manté als líders desperts a la nit?
La segona xerrada tractava sobre les preocupacions davant d’aquesta quarta revolució tecnològica de 4 líders empresaris: Carlos Costa, Chief Operations and Strategy de Mango; Jaume Gomà, CEO Ulabox; Jordi Marín, European Country Manager en ComputerEnterprises Inc i Luis Pardo, CEO Sage.


Sota la pregunta: Què manté als líders desperts a la nit? els empresaris van respondre de manera diferent però tots van coincidir en la necessitat de conèixer el client i posicionar-lo al centre de la seva activitat.

Va començar a explicar les seves preocupacions Carlos Costa: Com els canvis els impacten des del punt de vista econòmic, com poden fer front als nous competidors mitjançant diferents estructures de costos. Després va remarcar la importància del capital humà i la importància de l’educació pel foment del món digital.

Seguidament va procedir a respondre Jaume Gomà establint tres eixos: l’eix de gestió del talent, l’eix de millorar cada dia i l’eix de la sostenibilitat.

A continuació Jordi Marín va dir que una de les qüestions que “no el deixava dormir” era com podia ajudar a les empreses a fer aquesta transformació digital. Va recalcar la necessitat de la incorporació i atraure de talent a la plantilla i la relació de l’empresa amb l’entorn, la societat.

Finalment Luis Pardo va aportar les seves preocupacions: la sostenibilitat i la ciberseguretat. També va afegir dos conceptes que ell aplicava al seu negoci, la C 3 (Creixement, clients i cultura) i la T2 (talent i tecnologia).

Lara Pons, estudiant de 2n. de Batxillerat

Fotografies: Laura Rodríguez i Eva Parera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada