dilluns, 17 de desembre del 2018

Vellut de veus

Vellut de veus, poesia inèdita de Carles Fages de Climent
Editorial Brau, anotat i editat per Jordi Pla Planas


La Biblioteca de l'institut compta des d'aquesta setmana amb un exemplar del poemari Vellut de veus, de recent publicació. El poemari, publicat per l'editorial empordanesa Brau, es va presentar el passat 23 de novembre a Castelló d'Empúries.




En paraules de Jordi Pla Planas, que ha compilat i anotat aquests poemes, aquest llibre forma un conjunt de composicions que recullen l'essencial de la mirada poètica de Fages de Climent: el sentiment amorós, el paisatge empordanès, o la introspecció espiritual.


Fages de Climent és una figura essencial del panorama literari del segle XX. A més de poeta va destacar també com articulista, dramaturg, narrador, crític d'art o traductor. Des de la biblioteca, volem aprofitar aquesta ocasió per reivindicar la figura de Fages de Climent i el lloc que de ben segur mereix entre els clàssics de la literatura catalana ara que es commemora el 50è aniversari de la seva mort.

A Joan Marc Fages Torrent, professor de ciències socials del nostre institut i nét del poeta, li agraïm la donació de l'exemplar del poemari a la biblioteca del centre.



Acabem amb un fragment del poema que Fages de Climent dedica a la Devesa i que podeu trobar en aquest volum.


DEVESA
  
Voleiadissa
d'ocells de foc.
El sol és groc 
a la Devesa.

Ocells de foc, 
laments divins, 
dels violins, 
de la Devesa.

Verds violins, 
molsa dels recs, 
sacs de gemecs 
de la Devesa.


Text: Ester Robles
Fotografies: Mª Mercè Mola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada