diumenge, 23 de juny del 2019

DESCOBRIM MARROC, FRANÇA, PARAGUAI, COLÒMBIA, HONDURES I LA CULTURA GITAN

A les últimes tutories de 1r d’ESO A, hem aprofitat que tenim companys que han nascut o viscut a un país que no és el nostre per conèixer les seves cultures. Així hem anat escalfant motors pel treball de síntesi. Alguns d’ells han viscut sempre a Catalunya o van arribar quan eren molt petits, però els seus pares van néixer a altres llocs i han hagut de preguntar tots els nostres dubtes a casa, per tal de poder-nos-ho explicar bé.


Vam començar amb la Nihad i en Yasir, que van explicar-nos com és Marroc, què mengen, què canten i ballen i, sobretot, què és el Ramadà –que en aquell moment estava en curs–, per què el fan, etc. També ens van parlar del vel. 


Després l’Isaac ens va explicar França. Ens va parlar de le Mont Saint Michel i de les marees. Quines ganes de fer una raclette o una galette! 


En Dilan ens va explicar el que recorda de Paraguai. Ens va escriure a la pissarra una frase amb guaraní –l’idioma que es parla a Paraguai– i ens va semblar complicadíssim. Tenen dotze vocals!

L’Agueda ens va preparar una presentació sobre la cultura gitana. Vam veure la importància que té per ells el casament i que celebren la festa del poble gitano el dia 8 d’abril.


L’Alexandra ens va presentar Colòmbia. Ens va ensenyar fotos de plats típics i de les principals ciutats. També ens va explicar com era la seva escola.

Finalment, l’Antoni, la Genesis i l’Alejandro ens van parlar d’Hondures.

Hem après moltes coses i fins i tot ens ha faltat temps.
MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS ELLS!

Text i fotografies: Aina Bosch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada