dimecres, 12 de juny del 2019

XV Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta

XV CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA


El passat 4 d’abril, una alumna de l’aula d’acollida del nostre institut, Marilyn Valeria Benítez Cruz, va participar en els quarts de final del Gironès del XV Certament Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu alta en la categoria de Timoners (alumnes d’aula d’acollida). En aquesta ocasió, el teatre del nostre institut, Ignasi Bonnin, va ser el local escollit per celebrar l’esdeveniment.


Aquest concurs de lectura en veu alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament amb la finalitat de promoure la lectura entre els més joves.



Des de l’aula d’acollida del nostre centre, vam aprofitar la participació d’aquesta alumna en el concurs per treballar a classe el llibre recomanat en la seva categoria «Kafka i la nina viatgera». Durant unes quantes sessions vam gaudir de la lectura d’una història apassionant en què el propi Kafka va decidir escriure una sèrie de cartes per a una nena que va conèixer al parc Steglitz amb la finalitat d’evitar-li un disgust: la pèrdua d’una nina estimada. Dora Dymant, la darrera parella de l’escriptor, va ser qui va relatar aquests fets, però aquestes cartes no han aparegut mai. Va ser una obra de Kafka exclusiva per a una sola persona: una nena.


El dia del concurs, els diferents participants havien de llegir diferents fragments seguits del llibre. Cadascun d’ells n’havia de llegir un en veu alta - el que aleatòriament se li havia assignat- de manera que jurat i espectadors van poder fruir amb les diverses lectures i es van poder fer una idea clara de la història.

Al final, la Marilyn no va resultar guanyadora, però tots plegats ens vam endur uns bons consells del jurat: L’important no és córrer, no és fer una lectura ràpida, l’important és transmetre allò que un llegeix, i fer que el públic gaudeixi i escolti embadalit mentre llegeixes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada