dilluns, 24 de juny del 2019

Quin cilindre té més volum?

A una classe de Matemàtiques vam construir dos cilindres amb un full DINA4. Un amb el full vertical i l’altre horitzontal. La professora ens va preguntar quin creiem que tenia més volum. En un primer moment, vam dir que el tenien igual. Després uns van començar a dir que el que tenien igual era l’àrea, i finalment vam estar tots d’acord que el que tenien igual era l’àrea lateral. Pel que fa al volum, vam mesurar amb el regle i vam fer els càlculs.



Els nostres càlculs deien que el volum del cilindre del paper en horitzontal era major que el cilindre del paper en vertical.


Per descobrir si els nostres càlculs eren correctes vam fer un experiment: vam agafar els dos cilindres –un construit amb el paper horitzontal i l’altre vertical– i els vam emplenar de crispetes. Vam observar que en el cilindre del paper en horitzontal hi cabien moltes més crispetes. 

Així vam confirmar que el cilindre del paper horitzontal té més volum. Al final vam poder menjar-nos les crispetes que havíem utilitzat. Va ser molt divertit!

Text: Alba Hidalgo i Bruno Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada