dimecres, 15 de maig del 2019

UAP '19!

Aquest any, alguns alumnes de l’institut Jaume Vicens VIves hem participat a la UAP.

La UAP es fa entre els mesos de gener i febrer, coincidint amb el dia de la pau, el Teatre Municipal de Girona acull una cantata anomenada UAP! Una cantata organitzada pel professorat de música dels instituts de les comarques gironines. La UAP es defineix com una cantata de caire solidari, interpretada pels alumnes dels centres de secundària, en què a través del cant es persegueix un objectiu ben ambiciós i lloable: la cançó com un instrument per fomentar la pau. Els beneficis de la cantata van destinats a Intermón Oxfam , a Càritas i Pallassos sense fronteres.





La UAP d’aquest any va sobre els camps de concentració nazis. Nosaltres representem els jueus. Primer arribem apilats com si vinguessin del tren i pugem a l'escenari. Després ens baixa la roba a l’escenari i ens vestim. A continuació es comença a explicar la història dins dels camps de concentració. 




Les cançons que cantem durant la representació són cançons conegudes però canviant la lletra, adaptant-la al tema i relacionant-la amb cada escena de la història. Aquesta experiència ens ha agradat molt, ja que ha sigut única . Hem pogut participar de la història com a Cor General i ens hem sentit importants.



Aquest curs , els alumnes participants han estat els de l’optativa d’ukelele, de 3r A i 3r B


Text: Marion Sanchez 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada