dijous, 31 de gener del 2019

Presentació dels TdR al Teatre

El dia 17 de desembre, els alumnes de 1r de Batxillerat ens vam reunir amb els de segon curs per a que ens mostresin una mica sobre els seus TdR. El TdR és un treball individual de recerca al qual es dedica moltes hores durant el batxillerat, i és una nota bastant significativa. Així, es va decidir fer una reunió aquell dilluns a tutoria perquè ens en féssim una idea general de que és això del treball de recerca i de com l’hem d’abordar.


Els de BI en fem una variant, fem la monografia. La monografia es diferencia del TdR en restriccions principalment de format, i a més, no pot ser més llarg d’unes 4000 paraules (annexos a part).


Per això, el primer alumne que puja a l’estrada per parlar és en Sergi Soler, un alumne de 2n de Batxillerat BI que s’adreça a nosaltres per a parlar-nos essencialment de la monografia, i a presentar-nos una mica per sobre la seva (sobre la compressió digital d’imatges).

En general, el que tots els alumnes de segon que van pujar a l’estrada ens van animar amb el nostre treball de recerca, i que mantiguéssim sempre les ganes. Triar els tema és una feina que s’ha de fer amb cura. A vegades, és millor escollir un tema més superficial i no tant complex que sigui interessant i del teu gust, és el necessari per a fer una bona feina.


També ens van dir que cal valorar al teu tutor de recerca. El tutor no ha de fer el teu treball de recerca, però és una persona amb experiència i molts coneixements que també s’implicarà i s’esforçarà amb el teu treball. Gaudeix de tot el que et digui, i sobretot, segueix els seus consells, mai oblidis que ell ja ha estat tutor altres vegades.


El treball de recerca és un motiu de preocupació i treball per als alumnes de batxillerat. Tot i així, és un treball pensat perquè puguis anar a la teva i donar la pròpia opinió sobre un tema d’interès personal. No et preocupis tant per la feina sinó més en gaudir de cada moment!

Text: Marc Valls
Fotos: Adam Lalaoui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada