dimarts, 20 de juny del 2017

TEATRE MUSICAL A 3r D'ESO. CURS 2016-2017

Aquest curs 2016-2017 amb l’alumnat de 3r d’ESO de l’optativa de Teatre Musical hem muntat i preparat dos espectacles teatrals i musicals. El primer tractava d’una adaptació escènica de de les narracions curtes que l’escriptor Gianni Rodari recull en el llibre Contes per telèfon. Es va estrenar el 28 de març a la fase de quart de finals del Gironès del XIII Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta. Al mes d’abril, i amb motiu dels actes culturals relacionats amb la Diada de Sant Jordi, van ver quatre representacions més: tres per a l’alumnat d’ESO de l’institut i una fora de l’horari escolar, pels pares i mares, familiars i amics.

Contes per telèfon
C. Adrian, J. Álvarez, C. Bartrolí, B, Brunet, C. Buil, P. Cereijo, S. Lorman, T. Pasca, C. Sánchez, S. Suaya i W. Reyes, de 3r C i D d’ESO

Aquest curs 2016-2017, com a optativa de 3r d’ESO, alguns alumnes de l’institut Jaume Vicens Vives vam escollir Teatre Musical. Actualment som un grup de onze nois i noies que treballem col·laborativament per fer totes les tasques que es necessiten per dur a terme una obra escènica.

Al llarg dels dos primers trimestres del curs hem emprès un llarg viatge duent a terme el nostre modest, però bonic projecte. Hem estat treballant en equip per muntar una obra basada en els Contes per telèfon de Gianni Rodari. Aquest recull està format per diferents narracions breus que, per telèfon, un pare que està de viatge explica a la seva filla diàriament. Són contes sense cap relació entre ells, però queden enllaçats gràcies a petits diàlegs entre el pare i la seva filla. Nosaltres n’hem versionat alguns, i hem treballat de valent per poder adaptar aquestes narracions a un espectacle escènic.

Fotografia: Olga Miralles (alumna de 3r d'ESO)

Des de bon principi hem treballat conjuntament, ja sigui per parelles, en petit grups o en gran grup, creant diàlegs i escenificant-los; coreografiant cançons i treballant l’expressió corporal i verbal. A més de fer teatre i música, hem treballat altres arts escèniques com dansa i mim; també aspectes tècnics de llum i so, i tècniques de treball cooperatiu. Ens adonem que hem anat evolucionant i que ens hem cohesionat com a grup. Tot i que hem tingut alguns entrebancs (discusions internes, malsentesos, problemes de comunicació, etc.) els hem pogut superar i estem contents del resultat

Grease i Walt Disney
El segon espectacle que l’alumnat de l’optativa de Teatre musical de 3r treballat ha estat una versió reduïda de Grease, un musical dels anys setanta. L’adaptació ha suposat adaptar el guió original per poder explicar la història de la pel·lícula en no més de vint-i-cinc minuts i seleccionar les escenes més representatives per fer-ne una versió teatral. En aquest cas també han fet diverses representacions, dues per a alumnes i una per a pares i mares, que han servit per fer la cloenda de les classes abans del Crèdit de Síntesis que posa punt i final al curs acadèmic al nostre institut. 


Fotografies: Aniol Novas (alumne de 4t d'ESO)

En aquestes representacions del mes de juny s’ha comptat amb la participació d’algunes alumnes de 4t d’ESO que el curs passat també van fer aquest optativa de Teatre musical. Com que per diversos motius no van poder representar en el seu moment el musical que havien preparat durant el tercer trimestre, els vam convidar a fer-ho ara. El seu espectacle, titulat Walt Disney partia d’un guió totalment inèdit escrit per Nora Ylla a partir de les idees que es van anar recollint del grup i segons acords que es van anar prenent per tirar endavant el musical.

Fotografia: Aniol Novas (alumne de 4t d'ESO)