dimarts, 23 d’abril del 2013

XERRADA SOBRE DROGUES A LA FONTANA D'OR



El passat 22 d'abril els alumnes de 3r vam anar a la Fontana d'Or per visitar una exposició sobre les drogues. Primer de tot ens van fer una breu explicació sobre els tipus de drogues i els seus efectes.

Al nostre país diferenciem dos tipus de drogues: les legals, que són el tabac i l'alcohol i les il·legals, que són totes les altres. També ens van explicar que les drogues no tenien els mateixos efectes per a tothom. Aquest fet ens el van comparar amb un joc que es diu “ruleta russa”, que consisteix a agafar una pistola i posar-hi una bala a dins, fer girar el tambor i tancar-lo ràpidament perquè cap dels jugadors puguin veure on es la bala. Després, disparar-te al cap a sort. Guanya qui sobreviu.

Vam continuar amb un documental sobre el tràfic de drogues al món, i seguidament vam veure un vídeo sobre el perill que és conduir sota els efectes de les drogues. Al final ens van portar a una sala amb un simulador que ens feia ser en un metro i encertar, entre tots els viatjants del vehicle, qui era el que tenia problemes amb les drogues segons una prèvia descripció. Per acabar, vam anar a l'última sala, on ens van ensenyar les possibles malalties que podrien causar les drogues en homes i dones després de consumir-les.

Text: MIQUEL COLL, DANI LÓPEZ I JOAN NIELL (3ESO C)