dimecres, 24 d’abril de 2013

FESTIVAL DE SANT JORDI 2013

El dia 23 d'abril van tenir lloc a l'institut Jaume Vicens Vives diversos actes de celebració de la diada de Sant Jordi: l'exposició i el concurs d'escultures per commemorar l'Any Salvador Espriu, el muntatge de la Biblioteca de la Rambla Dolors Condom, la venda de roses anònimes, el torneig esportiu i l'espectacle per a alumnes d'ESO al teatre Ignasi Bonnín, entre d'altres.

El festival, que va començar a la una del migdia, va ser presentat pels estudiants de tercer curs d'ESO Oriol Marès, Joan Lloret i Marina Verdaguer. A continuació reproduïm les actuacions de què va poder gaudir el públic:

■ El grup de Música de 2n d'ESO de la professora Marta Orts, format per alumnes voluntaris de 2n, va encetar l'espectacle interpretant la versió en català de la cançó Escolta-ho en el vent de Bob Dylan a dues veus amb acompanyament de piano.

Alumnes de 2n d'ESO interpreten Escolta-ho en el vent

■  A continuació es donà pas al recital de poemes dels alumnes de Francès de 3r d'ESO de la professora Anna Ribas. Acompanyats per la viola da gamba de Nora Lorenzo, es van recitar fragments de Cementiri de Sinera, La pell de brau, Girona, Indesinenter, Assaig de càntic en el temple entre d'altres. També es va interpretar El cant dels ocells i una peça de Pachelbel com a assaig per la cerimònia d'entrega dels premis de normalització lingüística de l'ADAC, que tindrà lloc el 7 de juny i a la qual esteu tots convidats.■ Seguidament, el  grup de guitarres de 3r d'ESO de la professora Rosor Rabassedas va tocar la peça Tens un amic, cançó versionada pels Gossos, i One Thing del grup One Direction.■ Després va arribar el torn dels alumnes de l'aula d'acollida sota la direcció de la professora Antònia Vilaplana. Liliana Varela va fer la presentació del centenari del naixement de Joana Raspall i Salvador Espriu; Khady Cissé va llegir el poema de salvador Espriu Les roses recordades; i Wanting Li La rosa, de Joana Raspall.■ Els alumnes de l'optativa de Francès de 3r d'ESO, dirigits per les professores Anna Ribas i Ester Robles, i pel professor de conversa Jaouad El Hamidi, van cantar la cançó Quelqu'un m'a dit de Carla Bruni i l'himne de l'espectacle Les Misérables, titulat À la volonté du peuple.

Els alumnes interpreten l'himne de Les Misérables

■ Tot seguit, les alumnes Carmen Pérez i Berta Muñoz van llegir llurs composicions dins l'activitat Aprendiendo a ser poetas, organitzada per la professora Encarna Soto.

Carmen Pérez i Berta Muñoz (3ESO A)

■ En acabat es va procedir al lliurament de diplomes als alumnes amb reconeixements, externs i del centre. Es va cridar a l'escenari els següents estudiants: 

Meritxell Vicens Serra, 1r premi de narració dels Jocs Florals de l'Institut amb el conte El futur passat (1r cicle d’ESO).
Amèlia Fortìa Ramírez, 2n premi de narració dels Jocs Florals de l'Institut amb el conte Mai no és tard per canviar el dia de demà (1r cicle d'ESO),
Maria Pilsa Carandell, 3r premi de narració dels Jocs Florals de l'Institut amb el conte Les aparences enganyen  (1r cicle d'ESO).
Anna Jubany Casellas, accèssit de narració dels Jocs Florals de l'Institut amb el conte Girona d'avui i Girona de demà (1r cicle d'ESO).
Helena Madrenys Planas, accèssit de narració dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema El semàfor (1r cicle d'ESO).
Isabel Vilamitjana Marsà, 1r premi de narració dels Jocs Florals de l'Institut amb el conte Girona m'amanyaga els sentits (2n cicle d'ESO).
Maria Vilamitjana Marsà, englantina de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Girona es fa estimar (1r cicle d'ESO).
Júlia Jié Cabré, 2n premi de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Les quatre estacions (1r cicle d'ESO).
Martí Casabó Roset, 3r premi de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema La meva ciutat (1r cicle d'ESO).
Clàudia Xifra Montesinos, accèssit de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Un munt de mots (1r cicle d'ESO).
Adriana Planella Sànchez, accèssit de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Si jo fos (1r cicle d'ESO).
Júlia Serrano Ferrer, 1r premi de la Flor Natural de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Obaga (2n cicle d'ESO).
Nora Lorenzo Sunyer, 2n premi de la Flor Natural de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Temps de primavera (2n cicle d'ESO).
Mohamed Rami, accèssit de la Flor Natural de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Descansa en pau, pare (2n cicle d'ESO).
Aida Garcia Guich, 1r premi de la Flor Englantina de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema La nostra terra (2n cicle d'ESO).
Eduard Prujà Ramírez de Cartagena, 2n premi de la Flor Englantina de poesia en els Jocs Florals de l'Institut amb el poema Girona (2n cicle d'ESO).
Joan Fonalleras Nadal, 1r premi de la Flor Viola de poesia dels Jocs Florals de l'Institut amb el poema Roba, joguets i un tambor (desnonament) (2n cicle d'ESO).
Carmen Pérez, guanyadora, a la fase final absoluta, del concurs d'anglès The FONIX.
Carla Planas i Serra, ha participat amb resultats molt satisfactoris al XIII Concurs de Traducció de Francès de la UPF, 1r accèssit.
Nora Almeda Teixidor, Pau Arqueros Sureda, Ariadna Aymerich Ribas, Júlia-Aixa Bousatta Juanola, Míriam el Messaoudi Hafhaf, Andrea Franch Huguet, Amaray Fogliano, Oriol Marés Duran, Laia Martín Giol, Núria Prieto Herrero, Irene Quintana Gispert, Irene Ramos Valentí, Orianna Raposo Cornejo, Sergi Riera Sureda, Ada Rocher Daranas, Andreu Sabater Garganta, Júlia Tovar Pecos i Júlia Vila Puig, XII han obtingut diploma de participació al Concurs de Traducció de Francès de la UPF.
Ariadna Garcia Pelegrin, Dolores Lamas, Olivia Pensato Bosch, Arnau Vall Carrera, concurs Fem Matemàtiques, 1a fase, equip guanyador 1r d'ESO.
Sara Ettehadi-Abari Bello, Amèlia Fortià Ramírez, Pau Güell Falgueras, Joaquim Serrats Segura, concurs Fem Matemàtiques, 1a fase, guanyador 2ESO.
Eduard Prujà Ramírez de Cartagena, Adrià Riera Raves, Guim Planella Planas, Albert Montcada Ribera, +mates.
Ivet Acosta Baborés, Laia Martín Giol, Berta Muñoz López, Carmemn Pére, +mates.
Nil Oliver, Arlet Pi, Josep Sunyer, Eudald Vicens, +mates.
Olga Capmany, Gemma Dalmas, Climent Garriga, Cristina Pijoan, Ariadna García, Mauro Gasull, Dolores Lamas, Olivia Pensato, Arnau Vall, Karyna Gocharenko, Marcel Pla, Joana Coll, Daniel Hernández, Lluc Maeso, Júlia Pérez, Júlia Aguado, Clara Vergés, Júlia Brunet, Berta Cordón, Eulàlia de Montserrat, Macarena Aguilera, Dean Ivanov Velikov, Roger Marcé, Cèlia Vicens, Agnès Barbesà, Irene Pujolar, Anna Sellabona, Laura Boyer, Marc Amorós, Bernat Buil, Sara Costa, Oriol Mulero, Carla Duran, Tomas Sindermann, Laia Fonalleras, Sara Ettehadi-Abari, Bernat Galay i Pau Güell, Esprint ESO, 2n classificat.
Albert Abio, José Andrés Ballester, Marc Bonavia, Marta Castany, Josep Maria Gallegos,Victor Manuel González,Núria Got, Aleix Lascorz, Neus Miquel, Laura Peña, Robert Planas, Narcís Pons, Blanca Puche, Daniel Rodríguez, Zaira Ros, Aleix Torres, Alba Thió, Berta Thió, Ferran Carbó, Eduard Gairin, Feng Lin, Arnau Omedes, Manel Sibils, DiegoTovar, Pau Vidal, Marta Aliu, Judit Boadella, Júlia Bozzino, Gemma Canet, Albert Català, Marc Felipe, Martí Fernández-Real, Paula González, Judit Jordà, Aniol Peracaula, Irina Pi, Carla Rossell, Pau Surrell, Pau Vila, Arnau Estebanell, Ivan Mayordomo, Clàudia Llinàs del Torrent, Sheila López, Nora Pibernat, Lluís Pla i Irene Planas, Esprint BAT, 2n classificat.
Enric Sabrià Torrent, Cangur, lloc 27 (nivell 1), Eduard Prujà Ramírez de Cartagena, Cangur (n 1), Albert Montcada Ribera, Cangur, (n 1), Oscar Boyle Garcia, Cangur, (n 1), Andrea Franch Huguet, Cangur, lloc 99 (n 2), Oriol de Quintana Bosch, Cangur, (n 2), Adrià Malaret Briz, Cangur, (n 2).
Berta Muñoz, Escultures Any Espriu, 1r premi, Emma Bayona, Escultures Any Espriu, 2n premi, Paula Batllori, Escultures Any Espriu, 3r premi, Oriol Marés, Escultures Any Espriu, accèssit, Joao Costa, Escultures Any Espriu, accèssit, Aniol Llinàs del Torrent, Escultures Any Espriu, accèssit, Luna del Valle, Escultures Any Espriu, finalista, Ariadna Aymerich, Escultures Any Espriu, finalista, Paula Forcadell, Escultures Any Espriu, finalista.

■ La segona part es va iniciar amb la representació del musical FAMA, realitzat per alumnes d'ESO  com a activitat extraescolar al nostre institut.
■ El festival va seguir amb les següents interpretacions instrumentals:

Arnau EstebanellPrelude de Bach per cello 

Arnau Estebanell

Quintet de metallAmparito Roca i Classical Medley

Ariadna Gispert, Pablo Martín, Maria Cofan, Gerard Blanch i Òscar Boyle


Arnau Estebanell, Canon en Re major de PachelbelDuo de flautes, Le basque de Marin Marais

Alba Nonell i Mar Adán


Grup de vent de 3r d'ESO, La vida és bella

Carmen Pérez, Arlet Pi, Albert Montcada, Berta Muñoz, Josep Sunyer