dimarts, 5 de febrer del 2013

XERRADA SOBRE L'ASSETJAMENT (3ESO)


Els mesos de gener i febrer, a l’hora de tutoria, les diferents classes de 3r vam assistir a una xerrada sobre l’assetjament escolar, en anglès Bullying, realitzada pel psicòleg del centre, Ernest Luz.
La conferència es va iniciar amb una introducció sobre el bullying a l'escola. L'assetjament pot tenir diverses manifestacions: pot ser físic, psicològic o l'exclusió social. El primer té lloc quan una persona o un grup de persones maltracten físicament a algú; el psicològic consisteix a  insultar o dir coses desagradables; i l'exclusió social es dóna quan un grup de persones no deixa que una altra hi entri. Dins tots aquests grups hi ha dos subgrups: l’assetjament directe (el perjudicat s'adona de qui és la persona que li fa l'assetjament) i l'indirecte (el perjudicat no sap qui és el responsable, com per exemple en els casos de robatoris, trencament de material...).
Tot seguit, l’Ernest Luz va explicar com detectar que un amic o company pateix bullying: n’és senyal el fet de veure que algú sempre està apartat i trist, o que vulgui passar per camins no habituals i fer molta volta per evitar alguna persona, per exemple. Finalment vam poder veure casos de bullying en dos fragments de pel·lícules: Karate Kid i Cobardes.
La conclusió que els diferents grups vam extreure van ser que el bullying no és bo ja que genera molt de patiment a les persones que el viuen.
Text: JOAN FONALLERAS (3ESO C)