dijous, 7 de febrer del 2013

CANTATA PER LA PAU 2013

UAP 13!
Amb motiu de la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, UAP 13 ajuda a recaptar fons per un projecte de cooperació promogut per Intermon Oxfam i ho va fer aplegant adolescents de diversos instituts de les comarques gironines (enguany n’érem 28, amb més de 850 alumnes participants) en un cant comú el dia 7 de febrer al teatre municipal de Girona.
El nostre institut ha participat en totes les edicions (aquesta és la cinquena) i els alumnes són estudiants de les optatives de Música de 3r d’ESO i 1r de BAT.
L’espectacle és una cantata el fil conductor de la qual és un tema d’injustícia social, que conformem amb les diverses cançons. Al final, el cant és d’esperança en un món millor.
Aquest projecte presenta diverses característiques:
·        Ens dóna l’oportunitat de fer una activitat conjunta amb alumnes i professors de totes les comarques gironines.
·         Fa possible que els nois i noies dels nostres instituts visquin el muntatge d’un espectacle de principi a fi i, amb aquest excusa, podem treballar i també viure tots els valors bàsics per una bona convivència i creixement personal.
·         Per altra banda, dóna a la nostra matèria, la Música, tan fràgil en el nostre sistema d’ensenyament, la possibilitat d’unir sentiments i emocions i demostrar com d’important és per a la construcció d’una societat més igualitària i justa.







Text: ROSOR RABASSEDAS (Professora de Música)
 Fotografies: ENRIC MIRAMBELL ROQUETA