dilluns, 18 de febrer del 2013

INTERCANVI JVV GIRONA-JOHN LENNON GYMNASIUM BERLÍN

L’any passat, el Programa d’Intercanvis de l’institut Jaume Vicens Vives proposava una nova destinació per als alumnes de batxillerat: Berlín. L’experiència va resultar profundament enriquidora, i per això enguany s’ha volgut repetir. Rafel Mas, professor acompanyant, ens va explicar quines van ser les activitats que els estudiants catalans van dur a terme a la ciutat de Berlín.

Dilluns 18/02/2013

Vam arribar a Berlín a les 5 de la tarda i de seguida ens vam reunir amb els alumnes alemanys. Tot seguit ens vam instal·lar amb les famílies corresponents.

Dimarts 19/02/13

La rebuda a l’institut va ser molt interessant. Els estudiants alemanys tenien preparada una roda de coneixement sobre de Berlín: havien organitzat activitats per tal que els nostres alumnes tinguessin un primer coneixement de la ciutat. Llavors vam fer una visita guiada a Sachsenhausen, un dels primers camps de concentració alemanys. Va ser un dia gèlid amb nevades intermitents que van augmentar la sensació de desemparança en què van viure els deportats.
Dimecres 20/02/13
Com cada matí, tots ens vam trobar a l’institut. Aquest dia vam fer la visita guiada al Bundestag (Parlament alemany) i al centre de Berlín. A la tarda vam assistir a una festa al club de joves “Königstadt”, on els alumnes alemanys havien preparat un sopar de plats típics. L’ambient va resultar agradable i distès.
Dijous 21/2/13
Vam fer una visita guiada als “Mons subterranis de Berlín”, un conjunt de túnels, galeries i búnquers construïts sota la ciutat,  i a la torre antiaèria. Fou molt interessant per imaginar l’ambient en què vivien els berlinesos durant la Segona Guerra Mundial.
A continuació ens vam dirigir al museu Pergamon, on ens vam aturar a les sales més interessants donat que era impossible veure’l tot per la quantitat d’objectes que conté, i del qual destacaria les portes d’Istar de Babilònia.
Divendres 22/2/13
Vam visitar la East Side Gallery, galeria d’art a l’aire lliure del mur de Berlín. Vam recórrer la part més llarga conservada del mur on diferents artistes van pintar murals que fan referència a la llibertat i a la història del mur. A continuació vam fer una visita guiada al lloc commemoratiu del mur de Berlín, situat en la part de la ciutat on el mur quedava més a prop de les vivendes. Fou, per tant, el lloc on es va viure més intensament i dramàticament la separació de Berlín. Finalment, vam anar al Museu de Ciències Naturals.
Dissabte i diumenge 23 i 24/02/2013
El cap de setmana vam estar amb les famílies, com cada tarda. Vam aprofitar per visitar algunes parts de la ciutat que no havíem vist en la visita guiada al centre de Berlín, com ara la Postdam Place.
Dilluns 25/02/13
Després del viatge de tornada, vam arribar a casa cansats però satisfets de l’ambient que vàrem viure i de la bona relació entre els alumnes catalans i les famílies que ens acollien.