diumenge, 29 de gener del 2017

VISITA ARTÍSTICA

El dia 19 de gener del 2017 els alumnes de 2n de batxillerat de l’institut Jaume Vicens Vives que fan l’assignatura d’Història de l’Art vam anar d’excursió a Barcelona acompanyats de les professores Mònica Bosch i Judit Parés.

En arribar, vam anar directament a la Fundació Joan Miró situada al Parc de Montjuïc. Allà feien una exposició anomenada “Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes”, que presentava una anàlisi de les avantguardes del segle XX amb la constant presència de l’artista francès Marcel Duchamp i la seva passió pels escacs. Després de veure l’exposició temporal amb una guia del museu, els alumnes i les professores vam poder gaudir de l’exposició permanent de Joan Miró.


Quan vam haver vist la col·lecció de pintures, dibuixos i escultures, ens vam dirigir a corre-cuita, travessant els jardins de la Font del Gat, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Vam poder comprovar que a dins del majestuós Palau Nacional s’hi guarden unes obres d’un gran valor i, amb tot el que havíem après a classe, podíem disfrutar-les el doble. Nosaltres mateixos vam fer la visita guiada per les obres: els autors que entren en el programa de la Selectivitat.

Acabada la visita, vam tornar cap a l’estació de Barcelona-Sants on el tren ens esperava per tornar a Girona.
Maria Pilsa
Alumna de 2n de batxillerat