dimarts, 17 de gener del 2017

MODERNITZEM UN CONTE TRADICIONAL

Alguns alumnes de 2n d’ESO han modernitzat un conte tradicional. A continuació us reproduïm “El rei dels hackers“, adaptació de “El rei de les aigües”.
Dani Bartomeu
Professor de Català

Hi havia una vegada un “youtuber” que tornava  a casa després de gravar vídeos tot el dia. Quan passava pel costat del riu li va caure el mòbil a dins de l’aigua.

-Que faré ara? No podré fer més de “youtuber” si no tinc mòbil! – va dir el “youtuber”.

Aleshores va passar una cosa molt estranya, va sortir un “hacker” misteriós de dins de l’aigua i li va dir que ell li tornaria el mòbil. Llavors va aparèixer un dron amb un “iphone” 8 fet de diamants i el “hacker” li va preguntar si era el seu. El “youtuber” li va respondre que no, que no era el seu. Després va aparèixer un segon dron amb un “iphone” 7 fet d’or i li va tornar a demanar si era el seu, i la resposta va ser la mateixa. Finalment, va aparèixer un tercer dron amb el seu “iphone” 5 i el “youtuber” va dir que sí, que aquell era el seu. Tot seguit el “hacker” va decidir donar-li els tres “iphones” per no haver dit cap mentida.

El “youtuber” va tornar a la ciutat i va fer un vídeo explicant el que li havia passat. Un altre “youtuber” ho va veure i va decidir anar al riu i llençar el seu mòbil a l’aigua. Va començar a cridar fins que va aparèixer el “hacker”, que li va dir que li tornaria el seu mòbil.  Tot seguit va aparèixer un dron amb un “iphone” 8 fet de diamants i l’altre “youtuber”  va dir que sí, que era el seu. Aleshores el “hacker” es va enfadar i li va dir que l’havia mentit i que, per tant, es quedaria sense mòbil.

Així va ser com l’altre “youtuber” va entendre que les mentides i l’enveja no porten enlloc.

Roger Alegrí
Alumne de 2n d’ESO