dilluns, 30 de gener del 2017

OPINEM SOBRE... ELS REFUGIATS

Al proper número de la revista Metastasi hi podreu trobar l’opinió d’alguns dels nostres alumnes d’un tema que, per desgràcia, està plenament d’acualitat: els refugiats. Aquí uns en fem un petit tast amb l’opinió de la Maria Fernández, alumna de 3r d’ESO.

T’OFEREIXO CASA MEVA

El drama que viuen les persones que han d’emigrar dels seus països per qüestions polítiques o situacions bèliques remou les consciències de gran part de la població. És per aquest motiu que campanyes com «Casa nostra és casa vostra» aconsegueixen el ressó que tenen el dia d’avui.

La campanya va néixer a partir d’un grup de voluntaris conscients d’aquesta penosa situació però rapidament va créixer, convertint-se en un moviment massiu de gent com tots nosaltres que donem suport a aquests immigrants. La feble resposta dels governs davant aquesta situació dramàtica fa que siguin els ciutadants per la seva banda els que s’encarreguin de proporcionar habitatge a tots els afectats que poden. Les imatges que es veuen en els mitjans de comunicació d’aquests afectats, en camps de concentració on s’amunten en situacions molt precàries ajuda a conscienciar encara més a la gent de la necessitat de donar-lis ajut i neixen grups disposats a fer aquesta feina. En concret, aquest passat Nadal el grup d’actors que formem part de «Proscènium» i que cada any representem «Els Pastorets» al teatre municipal de Girona ens vam afegir a aquesta campanya. Vam poder recollir signatures i fins i tot vam canviar una part del guió de la representació perquè els espectadors que ens venien a veure, prenéssin també consciència de la necessitat de colaborar en aquest projecte. Van ser prescisament les escenes que feien referència a aquest drama les més aplaudides pel públic en cada una de les representacions.