dimarts, 20 de novembre del 2018

Associació Multicapacitats a l'INS!

El darrer dilluns 12 de novembre, els alumnes de batxillerat vam assistir a una xerrada per part de l’Associació Multicapacitats de Girona al teatre de l’Institut. 

L’associació multicapacitats és una associació de persones amb discapacitats diverses que busquen sensibilitzar la societat envers la seva realitat mitjançant campanyes, xerrades,... El passat dilluns va tocar una xerrada per part d’en Felip i en Jordi



En Felip pateix esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa, sense cura avui en dia, que limita les funcions motores de qui la pateix i en Jordi és cec. Ambdós ens han explicat com es va iniciar la seva discapacitat i els canvis que han hagut de fer en la seva vida; a més, en Felip ha reforçat molt la idea de l’adaptació a la situació i l’esforç degut a que ell, quan li van diagnosticar la malaltia, es va recloure a casa com si la seva vida ja hagués acabat i només amb el temps va aconseguir sortir i lluitar per fer una vida el més comuna possible. 



Per concloure la xerrada han obert un torn de preguntes en el qual s’ha parlat, principalment, de la vida que tenen ara i dels canvis que han viscut. Això ha fet que tots nosaltres prenem consciència de que totes les realitats no són com la nostra i que amb petits canvis podem ajudar molt a altres persones.

Link de l'Associació Multicapacitats: https://www.facebook.com/MulticapGirona/

Text: Núria Deusedas Pisa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada