dijous, 29 de novembre del 2018

Ciutadans i ciutadanes de Girona, Ciutadans i ciutadanes del Món

El 9 de novembre, els alumnes d'aula d'acollida dels diferents instituts de secundària de Girona van participar a la sortida «Ciutadans de Girona, Ciutadans del Món» amb l'objectiu que els alumnes descobrissin la ciutat, es coneguessin entre ells i milloressin les seves competències de comprensió i expressió oral.

Al llarg de la jornada, es van realitzar diferents activitats: trobada i presentació de cada institut al Centre Cultural La Mercè, rebuda institucional dels alumnes al saló de plens de l’ajuntament per part del regidor d’educació, i descoberta de quatre aspectes diferents de la ciutat de Girona (els quatre rius, la catedral i la llegenda de la bruixa, la muralla, i l’Espai Jove).



Participar a la sortida va permetre als alumnes conèixer millor la ciutat, enfortir els llaços entre ells i començar a perdre la por a parlar en català.

A partir d'aquesta sortida, els alumnes de l'Aula d'Acollida hem elaborat una crònica del que vam viure el passat dia 9.

El passat divendres, 9 de novembre, els alumnes d'aula d'acollida vam participar a l'activitat «Ciutadans de Girona, Ciutadans del Món» amb l'objectiu de descobrir Girona, conèixer-nos més entre nosaltres i conèixer altres alumnes d'aula d'acollida d'altres instituts de Girona.

Vam començar l'activitat amb una trobada al Centre Cultural La Mercè amb els alumnes d'aula d'acollida d'altres centres: INS Montilivi, INS Carles Rahola, INS Ermessenda, INS Santa Eugènia, FEDAC Sant Narcís, INS Santiago Sobrequés i INS Narcís Xifra. Vam iniciar i acabar l’acte cantant la cançó que havíem treballat prèviament a l'aula «Meravellós regal» del grup català Txarango. Durant la trobada, diversos voluntaris de cada institut van realitzar una presentació dels seus centres i de la seva aula d'acollida.



Després d'esmorzar al bonic claustre de la Mercè, ens vam dirigir a l'ajuntament, on ens va rebre el regidor d'educació al saló de plens i ens va donar la benvinguda. A continuació, ens vam fer una foto grupal aguantant una pancarta que deia «Ciutadans i ciutadanes de Girona, ciutadans i ciutadanes del món».

Per acabar, ens vam dividir en quatre grups intercentres i cada grup va realitzar una activitat treballant un aspecte de la ciutat diferent: els quatre rius, la muralla, la catedral i la llegenda de la gàrgola bruixa, i l'Espai Jove. Per poder-nos distingir, ens van repartir unes xapes il·lustratives de les diferents activitats.



Participar en aquesta sortida, ens ha permès conèixer nous aspectes de la ciutat de Girona, conèixer gent nova i enfortir els llaços amb els alumnes de l'aula d'acollida del nostre institut. Gràcies a aquesta activitat, ens hem adonat, també, que de mica en mica anem perdent la por a parlar en català.



Text: Alumnes de l’Aula d’acollida i Fina Bassó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada