divendres, 11 d’abril del 2014

REPRESENTACIÓ DE L'OBRA "BODAS DE SANGRE", DE GARCÍA LORCA (2ESO)

El passat 11 d'abril els alumnes que fem l'optativa de teatre vam representar per als nostres companys de segon d'ESO l'obra que havíem escollit entre tots, Bodas de sangre, de Federico García Lorca, que va ser dirigida per la professora de castellà Nuri Artacho.

Va ser força estressant, ja que estàvem molt nerviosos, i l'obra era una mica llarga. El fet que els teus companys i professors et mirin imposa una mica, però no a tots, ja que alguns de nosaltres ja fem teatre fora de l'institut.

El 23 d'abril, diada de Sant Jordi, vam tornar a representar-la per als companys de primer i tercer d'ESO. També vam passar força vergonya i nervis, sempre hi ha alguna cosa que s'improvisa si sorgeix algun problema, i a més compaginar les llums i els decorats no sempre és fàcil. En general, va ser una experiència agradable i tenim ganes de repetir-la.

L'obra és una tragèdia ambientada a l'Andalusia de principis del segle XX. El tema principal que s'hi tracta és la vida i la mort d'un mode ancestral, en la qual hi figuren mites, llegendes i paisatges que introdueixen el lector en un món de passions que deriven en l'enveja, la persecució i en el tràgic final: la mort. L'amor destaca com a única força que pot vèncer-la.
Text: alumnes de l'optativa de teatre (2ESO)