dilluns, 25 d’abril del 2016

VISITA A L'ARXIU HISTÒRIC I A LA CASA CÚNDARO: CRÒNICA DE L'AMÈLIA CHAMORRO

El dilluns 4 d'abril, els alumnes de 2n d'ESO vam anar de visita a l'Arxiu Històric de Girona i a visitar una casa jueva.

Quan vam entrar, ens va rebre en Santi Soler, tècnic de l'arxiu que ens va portar a una sala i ens va explicar les funcions que feia un arxiu, què és, quan i com es va crear. Llavors ens va ensenyar alguns dels llibres més antics que hi ha, i una còpia del més antic de tots. En Santi també ens va explicar què eren els pergamins, quina funció feien antigament, perquè ara ja no els utilitzem...

Un cop acabada l'explicació, ens va fer una visita guiada a l'interior de l'arxiu, on es guarden la gran majoria dels documents. Allà ens van explicar que, perquè es conservessin, havien d’estar a una temperatura adequada a uns graus d'humitat concrets…

Quan vam acabar, vam anar cap a la casa cúndaro, una casa jueva molt antiga, de les poques que es conserven actualment a Girona.


Un cop vam ser a dins, l'Alba, la propietària, ens va explicar les característiques bàsiques d'una casa jueva, alguns detalls importants i les seves diferents sales.

Cal destacar que la visita la vam poder fer gràcies a l'amabilitat de l'Alba Puig, la mare de la Mar Moreno, alumna de l'institut.

En general ens va agradar ja que vam poder veure una casa jueva per dins i aprendre'n moltes més coses de les que ja sabíem.
                                                                                  Amèlia Chamorro Cuenca
Alumna de 2n d’ESO