diumenge, 10 d’abril del 2016

LAS DESIGUALDADES EN SALUD

Dilluns 4 d’abril, el sindicat d’estudiants va organitzar una xerrada a càrrec d’Oriol Quintana i Guillermo Pérez, estudiant (i exVives) i professor de la Universitat de Girona, respectivament.

Van començar les explicacions destacant que hi ha diferents factors que influeixen en les diferències de salut, i es van centrar principalment l’economia.

Van comentar diferents estudis i gràfics que contrastaven la salut de diferents països i regions, indicada amb l’esperança de vida, el percentatge de població amb malalties mentals..., amb diferents factors de riquesa, com el PIB.

Sorprenentment, la salut no sol dependre directament de la riquesa de la regió, nació o estat corresponent (és a dir, els països rics no tenen sempre els ciutadans més saludables ni els més pobres els menys saludables), però sí que varia segons les diferències socials de la zona. És a dir, en un país on hi ha molta disparitat entre pobres i rics, hi sol haver menys salut, més malalties i fins i tot menys confiança entre els ciutadans.

La xerrada va acabar amb un breu vídeo TED Talk que resumia de forma educativa les idees transmeses.

Ens va semblat una bona experiència, i a sobre molt interessant... i crec que ara la majoria de nosaltres pensem en anar viure a Noruega o Dinamarca, on hi ha ben poca diferència econòmica i bona salut.
Quan van der Knokke
Alumne de 1r de Batxillerat