dilluns, 26 de gener del 2015

JOAN BROSSA: ESCOLTEU AQUEST SILENCI

Professorat del centre va fer una visita guiada a l’exposició “Escolteu aquest silenci”, que fins el 30 de gener es pot veure al Centre Cultural La Mercè.

La visita es va dividir en dues parts. La primera va tenir lloc al Museu del Cinema, i va ser guiada pel director del museu i per la Glòria Bordons, comissària de l’exposició. Van posar èmfasi en la relació del poeta Joan Brossa amb el cinema. Sobretot li agradava el cinema mut i es seus jocs d’imatges i d’il·lusions òptiques. En aquesta primer part també es van poder veure poemes visuals gravats en vídeo.

A la segona part, portada a terme al Centre Cultural La Mercè, es va poder veure l’exposició pròpiament dita de Joan Brossa, titulada “Escolteu aquest silenci”. Aquesta exposició es basa en la definició que el mateix Brossa feia dels poetes: “un poeta és un compendi de guerriller i de prestidigitar”.

Cal recordar que el tema del VI Premi de la Fundació Jaume Vicens Vives és precisament la poesia visual, de la qual Joan Brossa en fou un gran exponent. Les bases del premi es poden consultar al portal del centre, i les composicions es poden presentar fins el proper 26 de març.