dimarts, 25 de novembre de 2014

XERRADA DE L'ELOI CORDOMÍ, METEORÒLEG TV3Dimecres passat, 19 de novembre, alguns alumnes de 1r de Batxillerat vam anar al CaixaFòrum de Girona a escoltar una xerrada amb l’Eloi Cordomí, físic i meteoròleg de TV3. Es tracta d’un dels homes del temps més populars de la televisió catalana, apareixent molts cops a la secció del temps del telenotícies.

Durant la xerrada, el meteoròleg va parlar sobre la utilitat de les prediccions del temps i com aquestes ens ajuden en la nostra vida quotidiana. Predir el temps no només ens ajuda a decidir cada matí si hem d’endur-nos el paraigües o no, sinó que ajuda a salvar vides i a evitar que les inclemències del temps puguin causar danys materials. Després va parlar-nos de com han evolucionat les prediccions meteorològiques al llarg de la història a mesura que la tecnologia ha evolucionat. Avui en dia no només podem fer prediccions del temps que farà en un dia puntual, sinó que també som capaços de fer prediccions sobre el clima a llarg termini.

Finalment, va haver-hi un torn de preguntes amb l’Eloi Cordomí i els estudiants, que vam poder plantejar-li tots els nostres dubtes sobre el temps i la tasca de ser meteoròleg, que va resultar ser més complicada del que pensàvem.

Roger Giné
Alumne de 1r A de Batxillerat