dissabte, 8 de novembre del 2014

CONEIXEM UNA MICA MILLOR... L'ERNEST LUZ, PSICÒLEG DEL CENTRE



Fa uns dies vam publicar una entrada sobre el sistema educatiu i la diferència entre vocació i professió. La xerrada la feia el psicòleg del centre, l’Ernest Luz, a qui avui volem conèixer una mica millor a través de trobada que hi va tenir l’Arlet Pi, alumna del BI.

L’Ernest fa 20 anys que treballa a l’institut, i d’entre les moltes activitats que coordina (mediació, presentacions del servei a 1r d’ESO...), ja en fa més de 10 que també organitza el programa d’atenció professional, en el qual ens volem centrar en aquesta xerrada. Per què? Aquests dies l’alumnat de diferents cursos (4t d’ESO i batxillerat) està escoltant les orientacions de l’Ernest en aquest sentit.
 
Durant tots aquests anys, l’Ernest comenta que el servei d’atenció professional s’ha anat millorant molt, i que actualment és molt bo. Tot i això, com a per tot, els recursos són limitats. Si pogués disposar de més temps podria realitzar entrevistes més personalitzades, més xerrades, més propostes...

Aquest servei, més enllà de les entrevistes personals que pot oferir, consta de les xerrades sobre el sistema educatiu que fa a 4t d’ESO, les xerrades que també fa a 1er i 2on de BAT, ja no tant en la informació sinó en ajudar a fer una reflexió conjunta, entre d’altres.

La situació que més sovint es troba és la dificultat de transmetre la idea que la decisió professional és una qüestió únicament personal, de cadascú. Per això, cal que el propi alumne investigui, busqui informació, reflexioni sobre el que més li agrada... L’institut i les famílies poden donar pistes, tests o suggeriments, però la feina per respondre la pregunta “Què vull ser de gran?” l’ha de fer l’alumne.

Tot i que ja hem comentat que ara, a principi de curs, ja hi ha xerrades, l’Ernest durà a terme, però en qualsevol moment del curs els alumnes poden anar a trucar la seva porta. A més,  els tutors i mares també poden anar a parlar amb ell si detecten quelcom rellevant... i de fet els tutors poden donar fe de la important tasca que fa l’Ernest.

El nostre psicòleg, a part d’estar content del funcionament dels projectes, també està molt satisfet de com reaccionen les famílies. En rep un recolzament total, ja que hi pot comptar. Per altra banda, els pares i mares també estan molt contents amb la manera com porta les coses.

I fins aquí arriba aquest acostament a la tasca tan important que l’Ernest Luz com a psicòleg del centre, servei que és possible gràcies a l’ajuda de l’AMPA, a qui cal agrair aquest fet.