dilluns, 2 de juny de 2014

L’HORT DEL VICENS VIVES (4ESO D)




Aquest tercer trimestre a l’hort anem desbordats de feina: netejar les males herbes (perquè precisament ara és l’època que creixen més i més ràpidament), recollir les verdures, atendre les comandes dels professors, cavar la terra... Però estem contents amb els resultats i també de la bona acollida que tenen els nostres productes. Els productes que tenim plantats a l’hort:
Faves (varietat espanyola més representativa: “aguadulce”, de tavella llarga).
Pèsols (pèsol "Lincoln", altura de la planta: 70-80 cm, varietat semienana, adaptada al cultiu primaveral-estiuenc).
Carbassons (varietat: prolífic, pell de color verd fosc).  
Alls tendres (varietat: alls blancs). 
Cebes (varietat: ceba de figueres).  
Cols (varietat: col verda o col de Milà).  
Coliflors (bròquil blanc).
Bledes (varietat Lyon).  
Enciams (varietat: maravilla).  
Pastanagues (varietat "Flakee": aquest tipus és d'arrels grans, llargues i còniques, amb fulles vigoroses).
Maduixes
Bitxos
Pebrots
Cogombres
Tomàquets  (varietat xerris i d’amanir)

Els primers productes que vàrem collir i vendre varen ser els alls tendres, després varen venir les faves i els pèsols, després les maduixes, carbassons i cols. El 13 de maig, vàrem anar a vendre els nostres productes al mercat de la Plaça del Lleó d’aquí Girona. A diferència del curs passat, aquest any, malgrat tenir més productes plantats i més varietat, només hem pogut portar a vendre pèsols i faves, ja que els productes van més endarrerits. Es va vendre tot i l’experiència va ser molt positiva.