dimecres, 29 de gener del 2014

ENS DEIXA NELSON MANDELA (SOCIALS)

Aquests murals que trobem a la rambla Dolors Condom han estat realitzats pels alumnes de 1r A i B d'ESO i de 4t C de la professora Àngels Vallverdú com a homenatge a la figura de Nelson Mandela amb motiu del seu traspàs. Formen part d'un projecte ampli sobre el personatge que s'ha treballat a les aules.









NELSON MANDELA

Nelson Mandela va néixer Mvezno, Unió de Sud-àfrica el 18 de juliol de 1918, va ser un polític Sud-àfrica, un dels líders emblemàtics de la lluita contra el sistema polític de l’apartheid i va arribar a ser el president de la República de Sud-àfrica. 


Nelson Mandela es va filiar al congrés nacional africà, es va fer advocat i va participar en la lluita no violenta contra les lleis de l’apartheid. Mandela va fundar i dirigir la branca militar l’ANC. Després de 27 anys de presó, Mandela va ser alliberat l'11 de febrer de 1990, i va defensar la reconcilació i la negociació amb el govern del president Federic de Clerk. 

Escollit primer president negre de Sud-àfrica el 1994, continuà amb èxit la política de reconcilació nacional però deixant una mica de banda la lluita contra la SIDA, molt present a Sud-àfrica. Després d’un únic mandat als 81 anys es retirà de la vida política activa. Va estar casat tres vegades al llarg de la seva vida amb dues dones de les quals tingué un total de sis fills. Era un apassionat de la música clàssica d'autors com Georg Händel.


Text: TATIANA CHALACO i LORENA DOMÍNGUEZ (3ESO D) 
Informació extreta d'Internet (diversos)