La fundació oncologia Girona ens presenta les activitats de la Nova Cultura de Girona. Serveixen de plataforma a la fundació oncologia per a ajudar-nos a gestionar les nostres emocions, conèixer la importància de les relacions socials i gaudir del nostre ésser espiritual per tenir una vida més saludable.
L'activitat que vam fer forma part de la quarta edició de Girona Cultura Nova i rep el títol de SILENCI.
Ens va donar a conèixer els beneficis del Mindfulness, que té com a objectiu integrar la a meditació dins de la vida quotidiana per veure les coses d’un altre punt de vista i viure una vida plena de serenitat. Ens van presentar el mindfulness com una eina d’apoderament personal que ens permet trobar els arrels del nostre cor del silenci i viure des del present. Per aquesta meditació cal estar en un lloc de relaxació i reflexionar sobre el que tenim al nostre voltant, els nostres problemes i com els podem solucionar.
La nostra sessió en concret estava relacionada amb l’Autocompassió i especialment dirigida als alumnes del batxillerat internacional. Es va dur a terme el dia 28 de setembre a l’institut a càrrec de la Cecília Gelpí.
La sessió va durar dues hores on es van dur a terme diferents exercicis per a la gestió de l'estrès i les emocions, la comprensió del autojudici i el desenvolupament de la capacitat de tractar-nos igual que tractem els altres.
Un dels exercicis consistia en posar-se en grups i triar una situació d’entre les que se'ns oferíen. Totes corresponien a moments d'estrès, culpabilitat i altres emocions negatives. Primer havíem d’escriure individualment quina seria la nostra reacció si la situació en qüestió afectés a un amic, després havíem de fer el mateix però imaginant que ens afectava a nosaltres. Finalment, compartíem les nostres conclusions amb la resta del grup per a contrastar les idees. D’aquesta manera ens volien fer veure que quan l’amic falla el nostre judici és molt més benèvol que quan nosaltres mateixos fallem. Aquest exercici és un dels que expressava millor la idea de la sessió, la qual es basava en la necessitat de ser més autocompassius per a evitar o viure amb més naturalitat les emocions i situacions negatives.
Text: Fiona Sarola i Anaïs Oyeniyi
Fotos: Arnau Lleixà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada