dissabte, 22 d’abril del 2017

TOERRING: 21 D'ABRIL

Avui hem anat a visitar el museu d'art de l'AROS, on hem vist diferents exposicions en diferents sales i hem anat al lloc més alt que està fet de vidres de colors seguint els colors de l'arc de Sant Martí. També hem visitat el barri vell de la ciutat Aarhus i després hem tingut temps lliure abans d'agafar el bus que ens ha tornat a Tørring.


Text i foto: Lia De Montserrat (1r de batxillerat)

I les activitats continuen a Toerring. No parem. Avui visita a la "capital" de la zona que ens acull: Aahrus. Hem de dir que el temps no ens ha acompanyat massa (feia fred, vent d'hivern i ens ha plogut a partir de les 2, però res, nosaltres valents hem seguit el programa previst).

Visita a la ciutat vella Den Gamle By , un museu dins la ciutat amb recreacions de cases de diferents èpoques i llocs de Dinamarca que ens donen una idea de com es vivia i de com es vivia a Dinamarca entre els segles XV i XX. Sí també han recreat com eren les botigues, pisos (d'una família típica, d'una comuna, d'una dona jove que vivia sola, d'uns immigrants que havien vingut del sud d'Europa a treballar buscant unes condicions de vida millors) als anys 70 del segle passat. N'hi ha hagut alguns que ens hi hem sentit com a casa, a casa de fa 40 anys...

I continuem amb el millor del dia, el museu AROS, ARoS Aarhus Kunstmuseum. Destaquem l'edifici, l'ambient, la gent, l'obra permanent amb l'estrella una mica polèmica quan la van incorporar l'any 2001, Boy de l'artista australià R. Mueck,  l'obra temporal (Aarhurs és Capital Europea de la Cultura 2017 i hi ha una exposició temporal molt molt interessant.

THE GARDEN: 3000 metres quadrats d'art presenten una narrativa a través de 400 anys d'art sobre la interacció de l'home amb la natura i moltíssimes altres coses...

Hem "conegut" uns alumnes molt interessants i interessats en tot allò que els artistes tenien a dir i els hem vist  observar, interpretar, discutir (en el millor sentit de la paraula), opinar, ... sobre algunes de les obres que han anat trobant.

I el museu ARoS d'Aarhurs té també des del maig del 2011 l'espectacular  Your panorama rainbow, la terrassa panoràmica amb els colors de l'arc de Sant Martí que ha estat la cirereta d'aquest pastís que hem cuinat entre tots avui.


Vísita ràpida a la catedral de Aahrus, la més important de tot el país, una introducció a la manera d'entendre la religió, la vida en relació amb la religió del protestantisme-luterà, que és majoria al país.

I temps lliure per gaudir al nostre aire de la ​ciutat, per seure i fer un mos, badar molt...

Text i fotos: Albert Falgueras i Sussi Roure (professors acompanyants a l’intercanvi)