divendres, 18 de novembre del 2016

INTO THE BLUE (SETMANA DE LA CIÈNCIA)

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat del Institut Jaume Vicens Vives vam assistir el dilluns dia 14 de novembre a una de les xerrades realitzades a la sala d'actes de l'institut al llarg del curs escolar. En aquest cas l’objectiu era fer veure als actuals estudiants del Vives com alguns dels antics matriculats han prosseguit amb les seves vides després d'haver cursat el batxillerat en aquest centre.

En aquest cas va ser la Mar Casariego, qui va explicar les seves experiències i recorreguts després de finalitzar l'últim curs escolar.

Com  que ha estudiant ciències podíem creure que hagués seguit el mateix camí després de l’institu però, en canvi,  escollí Dret com a carrera universitària. Durant la carrera va desenvolupar la seva passió per per viatjar després de passar un temps a Finlàndia, seguint la carrera allà.

Al finalitzar la carrera, vivia a Barcelona i es trobà amb el dilema d'escollir el següent pas. Aleshores se li plantejà una oportunitat totalment nova i diferent. Va conèixer l'existència de Sea Sheaped, una organització internacional no lucrativa amb la missió d'acabar amb la destrucció i contaminació dels hàbitats naturals i la mort de la fauna  dels oceans mundials. Va considerar que aquestes accions coincidien amb els seus ideals morals, a més d'implicar la relació directa amb el mar, aspecte que ha estat sempre molt present al llarg de la seva vida.


Després d'enviar la sol·licitud, va ser acceptada i actualment és part de la tripulació del RV Martin Sheen. Allà es dediquen a ''patrullar'' per territoris marins, cercant indicis de caça o activitat il·lícita que afecti a la biodiversitat marina. En el cas de la seva operació, se centren en una espècie de dofí del qual actualment només en queden 60 exemplars: la vaqueta marina.

Viuen en un risc continu perquè el fet d'obstaculitzar i frenar les massacres de diferents espècies per qualsevol motiu, no deixa de tenir opinions contràries, podent trobar-se en situacions realment compromeses.

Per això és un treball per al qual es necessita una dedicació i implicació totals.

Tot i les adversitats, les seves accions valen la pena, salvant la vida i protegint a la fauna i flora marina que en molts casos es troba desprotegida.


La conclusió que es pot extreure de l'experiència de la Mar és que es molt possible que costi trobar una via recta cap al propi futur, es pot canviar d'idea moltes vegades i s'exploraran moltíssims àmbits, però amb tot plegat és molt possible que aconseguim, finalment, fer allò que realment ens agrada i pel qual mereix la pena invertir el nostre temps.


Amaya Martínez
Alumna de 1r de Batxillerat