dilluns, 21 de novembre del 2016

ACTE DE GRADUACIÓ DE LA 3a PROMOCIÓ D'ALUMNES DE BATXILLERAT BECATS PER CIMs+CELLEX I ACREDITACIÓ DE LA 5a

El dissabte 19 de novembre es va celebrar a l’institut Jaume Vicens Vives l’acte anual de benvinguda i comiat de les beques CiMs+Cellex. Finançat per la fundació privada Cellex, aquest programa de beques, el nom del qual és una abreviatura de “Ciències i Matemàtiques + Cellex”, cada curs ofereix a vint-i-quatre alumnes la gran oportunitat de cursar el batxillerat internacional a dos prestigiosos centres de Catalunya, dels quals el nostre n’és un. A part de proveir els seus alumnes, que han de superar unes proves i una entrevista personal per accedir-hi, amb la matrícula i els llibres de text, el programa CiMs+Cellex els permet gaudir d’una estada a l’estiu entre 1r i 2n de batxillerat a centres de recerca d’arreu del món, i dóna allotjament a aquells que vénen de fora de la ciutat.


L’acte de dissabte va tenir els objectius principals d’acomiadar del programa els alumnes de la 3a promoció, que aquest curs han començat la seva aventura universitària, i de donar la benvinguda als alumnes de la 5a, que fa poc han començat el batxillerat al nostre institut o a l’Aula Escola Europea de Barcelona. A part dels alumnes de les 3a, 4a i 5a promocions, els seus pares i acompanyants, i nombrososos professors, la taula presidencial va estar formada per: l'honorable consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz, la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona Isabel Muradàs, la directora de l’Institut Jaume Vicens Vives Anna Masós, el patró de la fundació Cellex Jordi Segarra, el representant del programa CiMs+Cellex Josep Grané, i la patrona de la fundació Institut Jaume Vicens Vives i exdirectora del centre Elisabet Saguer.


La consellera Meritxell Ruiz i la nostra directora Anna Masós

Unes parts destacades de l’acte, a part de les dues principals ja mencionades, van ser la interpretació de peces musicals de Martí Oller i David Ariza, alumnes de la 3a promoció, i els discursos de Miquel Moretó (matemàtic i enginyer de telecomunicacions UPC-BarcelonaTech i que actualment està treballant al Barcelona Supercomputing Center) d’Antonio Huerta (catedràtic de matemàtica aplicada a la UPC-BarcelonaTech i director d’ICREA). Aquestes dues breus xerrades van ser molt motivadores i encoratjadores pels estudiants, especialment pels de les 3a i 4a promocions, que encara no tenim tan clar cap a on tirar.


En Martí Oller cantant òpera

El discurs d'en Miquel Moretó

L'Antonio Huerta durant la seva intervenció

A nivell personal puc afegir, a més, com alumne de la 4a promoció, que aquest acte no era dues hores de gent gran fent discursos avorrits. Ni tan sols era només (tot i que en gran part, és clar) una oportunitat per tornar a veure els nostres vells companys, que ens van ajudar increïblement a situar-nos a l’Institut quan fèiem 1r de Batxillerat Internacional. Totes les intervencions van ser interessants i informatives. Gràcies a aquest acte hem pogut entendre una mica millor el complex i exigent món acadèmic i de la recerca, i ens hem motivat una mica més per tirar endavant la nostra curiositat i la nostra dedicació a formar part la següent generació de científics.

Quan van der Knokke
Alumne de 2n de batxillerat internacional