diumenge, 5 de juny del 2016

WANTING LI, GUANYA EL 1r PREMI DEL CERTAMEN LITERARI EN LLENGÜES D'ORIGEN

Wanting Li, alumna de primer de batxillerat de l'institut Jaume Vicens Vives, ha guanyat el primer premi del XII Certamen Literari Escolar en Llengües d'Origen en l'apartat de llengües no comunitàries.

L'entrega de premis es va fer l'1 de juny a l'Espai Endesa, a l'edifici modernista de la Central Catalana d'Electricitat i que és reconegut com a patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona. A l'antiga sala de màquines on es produïa l'electricitat els Amics de la Unesco de Barcelona van preparar tota una festa. Després de la benvinguda per part d'Isabel Buesa, directora general d'Endesa a Catalunya, que va agrair la participació de tots els alumnes remarcant que els “textos són un regal”, Rosa Bruguera, presidenta dels Amics de la Unesco Barcelona, va destacar les 23 llengües en les quals han estat escrits  els textos del Certamen i va agrair la tasca feta pels avaluadors i il·lustradors i la participació de les associacions i entituts col·laboradores. El periodista i assagista Daniel Arasa, que formava part del jurat, també va parlar del fet d'escriure i de la importància de reflectir els moments viscuts. El més divertit va ser la presentació de l'acte, que va anar a càrrec del mag Pablo i dues col·laboradores. Enmig de les il·lusions que ens oferien, s'anunciaven els accèssits i els premis de les redaccions escrites en llengües comunitàries i no comunitàries de primària, de secundària, el premi especial de la Caixa i de batxillerat.

Wanting va haver de llegir el seu text escrit en llengua xinesa (putonghuà) mentre es projectava la redacció en llengua original i la traducció que va fer ella mateixa al català en una gran pantalla rere l'escenari i als laterals de la gran sala. Va ser molt aplaudida i victorejada per Nino Abramia, Kassia Espino i Bruna Reis, alumnes de l'aula d'acollida que també hi han participat amb textos escrits en georgià, castellà i portuguès.


El text de Wanting es titula “Què hi puc fer jo?” i parla dels refugiats que hauria d'acollir Europa.

Finalment, Rosa Bruguera va destacar que en aquesta edició del certamen s'havien tocat molts sentiments, s'havia fet servir molt la imaginació i s'havien reflectit altres maneres de veure el món.

Antònia Vilaplana 
Tutora de l'Aula d'Acollida